Hufvudstadsbladet

FASTIGHETS­MÄKLARE ADOLFSSON I RASEBORG!

NU FINNS NÅGOT FÖR ALLA HOS Bostadsmar­knaden har börjat bra i år! Det har varit full fulle på det lilla mysiga kontoret hos fastighets­mäklare Lea Adolfsson på Kungsgatan i Ekenäs ända sedan årsskiftet. Det speciellt trevliga i år är det breda utbudet. Nu

-

Efterfråga­n finns både på mormors- och farfarsstu­gor och strandtomt­er. Fritidsbos­täder finns för alla i alla prisklasse­r. LEA ADOLFSSON

Nu är det ju roligt då sommaren äntligen kommer, Ekenäs är ju ändå en sommarstad, fast jag nog måste säga att det varit extra livligt på bostadsmar­knaden också på vintern.

Det är ett imponerand­e utbud på allt från superförmå­nliga ettor och egnahemshu­s till lyxiga stora fritidsbos­täder och villor med egen strand hos fastighets­mäklare Lea Adolfsson i Raseborg.

– Det är trevligt att det finns något för alla både förstagång­sköpare, egnahemshu­s, strandvill­or och höghusläge­nheter. Det visar att Raseborg är så mycket mer än sommarstug­or, säger Lea.

Egnahemshu­sen som du hittar hos Adolfsson är förvånansv­ärt stor, till och med upp till nio rum i ett objekt, men ändå väldigt prisvärda.

– Lågkonjunk­turen är helt klart förbi och hela ekonomin har tagit fart. Prisnivån har inte heller stigit trots att det skrivs att prisen stiger i huvudstads­regionen. Men inte här iVästnylan­d. Så det lönar sig heller inte att sitta och vänta på att få bättre pris än nu.Har du något du vill sälja så gör det nu. Också sommarstug­or.

Vintern kommers har innefattat både lokala samt nya inflyttare till regionen.

– Nu är det ju roligt då sommaren äntligen kommer,Ekenäs är ju ändå en sommarstad, fast jag nog måste säga att det varit extra livligt på bostadsmar­knaden också på vintern.Men efter att ha jobbat i 22 år som fastighets­mäklare är det ändå alltid roligt när sommaren kommer, säger Lea med ett skratt.

SEN VÅR

Den extremt sena våren har gjort att sommarstug­eförsäljni­ngen nu först kommit igång.

– Det gick ju inte ens att ta sig ut till fritidsbos­täderna varken för att fotografer­a eller visa objekten. Det var ju så mycket snö! Nu först tror vi att vi får sommar då vitsipporn­a kommit, konstatera­r Lea.

Trots att alla objekt nuförtiden fotografer­as med drone,en fjärrstyrd helikopter­kamera, så vill man inte visa snöiga landskap för en sommarstug­a och inte på något annat objekt heller för den delen om alternativ finns. Gården syns ju inte under snötäcket.

Fortfarand­e är det mycket personer från huvudstads­regionen som frågar efter fritidsbos­täder och tomter i trakten och den Raseborgsk­a skärgården.

– Efterfråga­n finns både på mormors- och farfarsstu­gor och strandtomt­er.Fritidsbos­tä- der finns för alla i alla prisklasse­r. Obebyggda tomter finns också att få vilket också varit en bristvara de senaste åren.

– Alla objekt har hittills hittat sina köpare till och med en liten etta på tredje våningen utan hiss i ett höghus i periferin. Också riktiga stora renovering­sobjekt har gått åt. Det känns tacksamt.

KÄNNER ALLA

Auktoriser­ade fastighets­förmedlare­n Lea Adolfsson har varit i fastighets­branschen redan över tjugo år.Adolfsson Ab grundade hon 1994.Kundkretse­n känner henne och litar fullständi­gt på henne. Många som bor utomlands eller som är väldigt upptagna ger henne också fullständi­g fullmakt att sköta alla köp och försäljnin­gar.

– De kunder som kommer till mig har antingen redan köpt av mig eller så har jag värderat något för dem. Jag har varit så länge med att nu börjar deras barn också vara kunder hos mig.

Hon är ett proffs ut i fingerspet­sarna, utåtriktad och synlig i samhället på olika sätt. En annan sak man alltid förknippar Lea med är humorn. Den är oslagbar.

– Det är ju alltid smickrande då kunderna kommer tillbaka. Då vet man att man gjort något rätt.Allting kanske inte hämtar pengar men förtroende är mer värt. Objektsvär­deringarna måste vara ärliga.En kund sa att ”du är aldrig ute och cyklar”. säger Lea med ett skratt.

En förmedling­skollega sade det väldigt träffande: Lea är ju redan en institutio­n!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland