Hufvudstadsbladet

Ovetjkin äntligen i final

André Burakovsky gjorde två mål då Washington tog sig till Stanley Cup-finalen 2018 i den sjunde och avgörande semifinalm­atchen. – Naturligtv­is känns det bra att få göra två mål i en sån här match, säger Burakovsky.

- HBL-TT

Washington vann över Tampa Bay med 4–0. I finalen väntar Vegas, nykomlings­laget i ligan.

Svenske André Burakovsky gjorde två mål, hans första i slutspelet.

Det är första gången på 20 år som Washington tagit sig till final.

Alexander Ovetjkin inledde målskyttet på bortaplan redan en minut in i matchen. I mitten av andra perioden klev sedan André Burakovsky fram och ökade på ledningen till 2–0, och mindre än sju minuter senare satte han även 3–0-målet.

Nicklas Bäckström gjorde sitt fjärde slutspelsm­ål för säsongen när mindre än fyra minuter var kvar av matchen och Tampa Bay hade tagit ut målvakten.

”Fyra segrar”

Burakovsky utsågs till matchens bästa spelare tillsamman­s med Ovetjkin och Braden Holtby, som stoppade alla 29 skott på mål i matchen.

– Vi är fyra segrar från att vinna Stanley Cup och vi kommer att slåss, säger Ovetjkin till NBC Sports direkt efter matchen.

– Det är helt otroligt, jag kan inte förklara mina känslor, jag är bara så glad för mina grabbar. För organisati­onen och för fansen … Jag ser fram emot att komma hem och spela Stanley Cup-final, det kommer att bli helt galet.

Washington vann de två första matcherna mot Tampa, förlorade sedan tre i rad men kom igen och vann de två sista matcherna

”Känns tomt”

I finalen får laget möta jätteskräl­len Vegas, som tog sig till final i sin debutsäson­g genom att besegra Winnipeg med 4–1 i matcher i semifinals­erien.

Tampa Bay-spelaren Steven Stamkos är besviken efter förlusten.

– Det kommer att ta några dagar att smälta det här. Det är tufft att sitta här nu och tänka positivt... Det var en jättebra säsong men det känns inte så när man har varit här förut och inte lyckas vinna. Det känns tomt, säger han efter matchen, enligt lagets Twitterkon­to.

Den första finalmatch­en mellan Washington och Vegas spelas natten till tisdag finsk tid.

?? EHRMANN
EHRMANN FOTO: LEHTIKUVA / GETTY IMAGES / AFP MIKE Alexander Ovetjkin, André Burakovsky, Lars Eller och John Carlson firar Washington­s seger över Tampa Bay.