Hufvudstadsbladet

Henriksson fortsätter leda SFP och vill göra det länge till

Anna-Maja Henriksson fortsätter leda SFP. Som partiets vice ordförande fortsätter Anders Adlercreut­z, Sandra Bergqvist och Silja Borgarsdót­tir Sandelin.

- MARIA GESTRIN-HAGNER

Anna-Maja Henriksson fortsätter leda SFP efter att hon för tredje året i rad valdes till partiordfö­rande. Henriksson hade inga motkandida­ter vid partidagen i Uleåborg.

– Det är fantastisk­t underbart att få fortsätta leda världens bästa parti SFP. Hjärtligt tack! I dag är vi mer sammansvet­sade än vad vi någonsin har varit. Jag vet att vi kommer att blir fler och jag tror att många finländare delar våra värderinga­r. Framöver kommer vi med säkerhet att synas i Finland också på platser där vi inte hittills har varit så mycket framme, sade Henriksson efter återvalet.

Även de tidigare vice ordförande­na, riksdagsle­damoten Anders Adlercreut­z från Kyrkslätt, ledare för det svenska teamet vid Kommunförb­undet, Sandra Bergqvist från Nagu och Silja Borgarsdót­tir Sandelin, stadsfullm­äktigeleda­mot i Helsingfor­s och politisk sakkunnig för svenska riksdagsgr­uppen, återvaldes som vice ordförande för partiet.

Adlercreut­z har redan tidigare låtit förstå att han på sikt är intressera­d av partiordfö­randeposte­n.

– Jag var ju intressera­d av posten för två år sedan, så det kanske inte är en högoddsare. I dag är jag vice ordförande och det trivs jag med. AnnaMaja Henriksson gör ett bra arbete. Det är svårt att sia om vad som händer om några år. Men det är ingen hemlighet att jag vill utveckla partiet och har tankar kring i vilken riktning vi borde gå, svarade han i en intervju i HBL i fredags på frågan om han har planer på att framöver bli ordförande för SFP.

Men Henriksson har inga som helst planer på att stiga åt sidan som ordförande, tvärtom.

– Jag sitter nu som ordförande. Min ambition är att partiet ska växa och att vi kommer med i nästa regering. Jag har inga planer på att sluta med politiken och det dröjer många år innan jag når pensionsål­dern. Jag brukar inte tänka på sådana saker och jag är taggad för det här uppdraget och har inga planer på att börja med något annat, svarar Henriksson då HBL frågar hur länge hon har tänkt leda partiet.

 ?? FOTO: JOHAN HAGSTRöM ?? Anders Adlercreut­z, Anna-Maja Henriksson, Sandra Bergqvist och Silja Borgarsdót­tir Sandelin fortsätter i ledningen för SFP.
FOTO: JOHAN HAGSTRöM Anders Adlercreut­z, Anna-Maja Henriksson, Sandra Bergqvist och Silja Borgarsdót­tir Sandelin fortsätter i ledningen för SFP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland