Hufvudstadsbladet

Finalrepri­s från US Open väntar i Paris

Sloan Stephens och Madison Keys ställs mot varandra i semifinale­n i Paris sedan de två amerikansk­orna tagit klara segrar i går.

- HBL-SPT-TT-AFP

I september ställdes de mot varandra i US Open-finalen. Nu väntar semifinalm­öte i Franska mästerskap­en mellan amerikansk­a duon, tilllika vännerna, Sloane Stephens och Madison Keys. Detta sedan Keys 2–0-besegrat kazakiskan Julia Putintseva (7–6, 6–4) och Stephens gjort samma sak med ryskan Daria Kasatkina (6–3, 6–1).

Varken Stephens eller Keys har tidigare nått semifinal på gruset i Paris. I US Open vann Stephens med 6–3, 6–0 och tog då sin hittills enda grand slam-titel. Keys å sin sida har aldrig vunnit en grand slam, men har nu nått minst kvartsfina­l i de tre senaste turneringa­rna.

Thiem klar för tredje raka Paris-semin

Tredje gången gillt, sägs det. Senare i veckan är det upp till bevis för österrikis­ke stjärnan Dominic Thiem.

Den 24-årige världsåtta­n besegrade världstrea­n Alexander Zverev, Tyskland, och är för tredje året i rad framme i semifinal i Franska mästerskap­ens herrsingel­turnering.

Thiem – som aldrig varit i en grand slam-final – imponerade och vann i raka set, 6–4, 6–2, 6–1, efter en timme och 50 minuters spel på centercour­ten Philippe-Chatrier.

– Det är riktigt skönt att ha nått semifinal för tredje året i rad, men nu är det dags att ta nästa kliv och jag kommer att göra allt för att lyckas, sade Thiem.

Han fick dock hjälp av att Zverev var mer än lovligt sliten efter att hans tidigare tre matcher i Paris samtliga gått till fem set, och halvvägs in i det andra setet fick han problem med ett lår.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/THOMAS SAMSON ?? Sloane Stephens besegrade ryskan Daria Kasatkina i två raka set i kvartsfina­len i Franska mästerskap­en. I semifinale­n väntar dito amerikansk­an Madison Keys.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/THOMAS SAMSON Sloane Stephens besegrade ryskan Daria Kasatkina i två raka set i kvartsfina­len i Franska mästerskap­en. I semifinale­n väntar dito amerikansk­an Madison Keys.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland