Hufvudstadsbladet

En fräsch tabbouleh

- TT

Nu har vi några härliga sommarmåna­der framför oss. En frisk tabbouleh är alltid uppskattad och med gott bröd till är den en fullträff.

För 4 personer, 30 minuter

3 dl bulgur

3 dl vatten

1/2 tärning grönsaksbu­ljong

1 gurka

3– 4 tomater

1 dl hackad bladpersil­ja

1/2 dl hackad färsk mynta

2 limefrukte­r

1 dl olivolja salt och svartpeppa­r

Att äta till:

bröd, gärna pitabröd

Gör så här:

1. Koka upp vatten och en halv tärning grönsaksbu­ljong. Se till att tärningen löser sig. Dra kastrullen till sidan och blanda i bulgurgryn­en. Lägg på locket och låt stå och svälla i 5–7 minuter. Fluffa upp grynen med en knapp matsked olivolja. Ställ den att svalna.

2. Dela gurkan på längden och skär i halvcentim­etertjocka skivor. Skär tomater- na i bitar och hacka bladpersil­ja och mynta. Blanda grönsaker och örter med avsvalnad bulgur.

3. Dela och pressa ut saften från limefrukte­rna. Blanda med olivolja och häll över bulguren. Smaka av med salt och svartpeppa­r. Salladen kan blandas hemma och tas med i kylväska. Serveras helst sval eller kyld, gärna med pitabröd.

 ?? FOTO: TT ?? Mat som hänger med ut måste gå att äta med en hand eller enbart gaffel. Sallader, mackor eller varför inte en tabbouleh är bra val.
FOTO: TT Mat som hänger med ut måste gå att äta med en hand eller enbart gaffel. Sallader, mackor eller varför inte en tabbouleh är bra val.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland