Hufvudstadsbladet

Teknikprob­lem för Sandblom: Jag tänker ta mig till EM

Linda Sandblom var missnöjd efter att ha rivit ut sig på 179 i höjdtävlin­gen i Karis. – Jag hoppar högre på träning och inhoppning än i tävlingarn­a, säger Hangöhoppa­ren besviket.

- FILIP SAXéN

Höjdtävlin­gen vid stjärntävl­ingarna i Karis blev inget HIK Friidrotts Linda Sandblom kommer att minnas med glädje. Efter att ha rivit ut sig på 179 slängde hon träningsov­erallen med kraft i marken och uttryckte några välvalda ord.

– Det finns inte så mycket att säga om den här tävlingen. Jag saknar ord, säger hon.

– Främst är jag förbannad på mig själv. Jag hoppar högre både på träning och på inhoppning­en än vad jag gör i tävlingen. Det har jag aldrig varit med om förr.

Det är lätt att förstå irritation­en, besvikelse­n och ilskan. Det är inte så att sandblom inte skulle klara av att nå de högre höjderna. EMkvalgrän­sen 190 cm ska inte vara något större problem för henne för tillfället.

– Det hänger på tekniken. Höjden i sig är inget problem. Då jag inte springer till slut når jag den högsta höjden i mitt hopp långt före ribban och då jag inte sätter ner foten ordentligt når jag min högsta höjd långt efter ribban, beskriver hon teknikprob­lemen som präglat hennes hopp den här säsongen.

– Då jag justerar en sak och får den i skick i hoppet blir något annat fel.

Trots att resultatet inte alls var vad hon hoppats på var tävlingen i Karis ett steg i rätt riktning.

– Det här var säsongens bästa inhoppning. Så något positivt kan man väl säga att det var, säger hon.

– Samtidigt är det skönt att veta att kapacitete­n finns där och det ”bara” hänger på tekniken. Om man kan säga bara om en sådan sak.

Med en månad kvar att klara EMgränsen inför mästerskap­en i Berlin är Sandblom inte orolig.

– Jag tänker ta mig till i EM. Det är minimimål med den här formen. Så bra känns hoppen. Det är bara synd att höjden kommer vid fel läge i hoppen.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRöM ?? Linda Sandblom hade en motig tävling i Karis på söndagen.
FOTO: THOMAS SUNDSTRöM Linda Sandblom hade en motig tävling i Karis på söndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland