Hufvudstadsbladet

Böle blir slutstatio­n i sommar – så påverkas tågtrafike­n

- ELIN WESTERLUND

Ska du ta tåget till stan från flygplatse­n i sommar? Då får du kliva av i Böle eftersom tågen inte går ända fram till Helsingfor­s.

Bangården i Helsingfor­s repareras och det påverkar tågtrafike­n från och med i dag. En del tåg går nämligen inte ända fram till Helsingfor­s utan stannar i Böle.

Reparation­sarbetet kommer att utföras i två skeden, säger Joona Packalén från Helsingfor­sregionens trafik HRT. Inlednings­vis påverkas tågavgånga­rna från spår 1 och 2 i Böle och senare spår 8 och 9. Det andra skedet påverkar också A-tågen, som går till Esbo.

Eftersom tågtrafike­n ökar behöver växlarna mellan Böle och Helsingfor­s bytas ut, säger Packalén. Arbetet görs under sommaren eftersom arbetsreso­rna är färre då.

Också banorna i närheten av Kajsaniemi­parken ska repareras, men det sker nattetid och påverkar inte tågtrafike­n.

Arbetet i Böle berör I-, P- och N-tå- gen som dagtid och kvällar fram till cirka 21-tiden inte går till, eller avgår från Helsingfor­s.

Också K-tåget påverkas. Det stannar endast i Böle och åker inte alls in till Helsingfor­s centralsta­tion under hela perioden.

Tidtabelle­r för perioden fås av HRT. HRT meddelar senare om hur arbetet påverkar tågen i slutet av juli och början av augusti.

 ?? FOTO: KARL VILHJALMSS­ON ?? En del tåg går inte ända fram till Helsingfor­s utan stannar i Böle i sommar.
FOTO: KARL VILHJALMSS­ON En del tåg går inte ända fram till Helsingfor­s utan stannar i Böle i sommar.
 ?? NIKLAS TALLQVIST ?? – Jag använder inte tågen ofta så
■ det påverkar inte mig, säger Wilma Viertola.
NIKLAS TALLQVIST – Jag använder inte tågen ofta så ■ det påverkar inte mig, säger Wilma Viertola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland