Hufvudstadsbladet

Allt att spela för i grupp B

Uruguay och Ryssland gör upp om gruppseger­n i grupp A. I grupp B slåss tre lag om två platser i åttondelen.

- JONAS VON WENDT

Uruguay-Ryssland

kl. 17, Samara

Ryssland är ett av turneringe­ns största utropsteck­en. Nu ställs värdnation­en för första gången mot ett lag av väldigt hög klass då solida Uruguay väntar i en match som gäller gruppseger­n. Oavgjort räcker för Ryssland.

Ryssland har satt åtta mål så här långt, Uruguay har hållit målet rent i 180 minuter. Diego Godin hör till världens bästa mittbackar och räds knappast en envig med Artiom Dziubas.

●●Tips:1-0

Egypten-Saudiarabi­en

kl. 17, Volgograd

Egypten kom till VM med stora förväntnin­gar. Men utan Mohamed Salah i storform räckte inte materialet till mer än tre matcher. Hector Cupers fotboll är aningen för destruktiv för att räcka till framgång mot de bästa lagen.

Saudiarabi­en är ett av VM:s sämsta lag genom alla tider. Dåligt organisera­t och med alltför många svaga länkar. Lagets ihåliga försvar måste få det att vattnas i munnen hos Salah.

●●Tips: 2-0

Iran-Portugal

kl. 21, Saransk Cristiano Ronaldo är som vanligt glödhet, något ett starkt Iran känner till. Iran har kapacitet att utmana Portugal, i synnerhet om laget vågar spela ut hela sitt register. Mot Spanien lät man motståndar­na dominera matchbilde­n alltför länge. Då man väl tryckte på gasen fick spanjorern­a det hett om öronen.

Mot Portugal duger endast seger, intressant att se hur det inverkar på tränare Quieroz taktiska upplägg.

●●Tips: 1-2

Spanien-Marocko,

kl. 21, Kaliningra­d.

Spanien leder gruppen men har inte övertygat mer än sporadiskt spelmässig­t. Diego Costa är visserlige­n i oerhört bra form framåt och anfallsbjä­ssen är en grym matchvinna­re.

Marocko har inget att spela för men att laget tänder till mot grannen Spanien är knappast någon högoddsare.

Med tanke på stundande slutspel skulle Fernando Hierro och hans manskap må väldigt bra av en övertygand­e, solid insats.

●●Tips: 2–0

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland