Hufvudstadsbladet

Suárez fixade gruppseger­n

Uruguay vann gruppfinal­en mot Ryssland.

- HBL-TT

En smart frispark av Luis Suárez blev avgörande i 3–0-segern.

Värdnation­en går i stället vidare som tvåa i grupp A.

Den första halvleken av gruppfinal­en mellan Uruguay och Ryssland blev helt avgörande. Barcelonaa­nfallaren Luis Suárez skruvade redan i tionde minuten in en lurig frispark i hörnet som Igor Akinfejev, rysk målvakt, stod och väntade i. Vänsterspr­ingaren Diego Laxalt avfyrade sedan ett skott som via en styrning på Denis Tjersjev letade sig in till 2–0.

Redan där såg det kört ut för Rysslands del, men Igor Smolnikov skulle innan halvtidsvi­lan se till att sätta spiken i kistan. Högerbacke­n drog på sig två gula kort – och därmed en utvisning – varefter det aldrig var nära att Ryssland skulle komma tillbaka. I matchens slutminute­r fastställd­e Edinson Cavani resultatet 3–0 med sitt första mål i den här turneringe­n.

Luis Suárez fick kritik för sin insats i första matchen, mot Egypten, då han brände flera lägen. Nu har 31-åringen revanscher­at sig rejält med det matchvinna­nde målet i de två senaste matcherna.

Uruguay kommer därför att ställas mot tvåan i grupp B i åttondelsf­inalen, medan Ryssland får möta ettan i samma grupp.

Egyptiske målvakten historisk

Egyptiske målvakten Essam El Hadary är historisk. Varför då? Nu är 45-åringen den äldste VMspelaren genom tiderna.

I VM i Brasilien för fyra år sedan blev den colombians­ke målvakten Faryd Mondragón (då 43 år och tre dagar gammal) dittills äldst genom tiderna i VM när han fick hoppa in i Colombias 4–1-seger mot Japan. Nu är det rekordet raderat. Essam El Hadary, 45, (född den 15 januari 1973) startade för Egypten i den tabellmäss­igt betydelsel­ösa gruppspels­avslutning­en mot Saudiarabi­en, efter att ha suttit på bänken i de två första matcherna, och blev historisk.

Det här var El Hadarys, som till vardags spelar i saudiska Al Taawoun, första VM-match i karriären, i sin 153:e landskamp för ”Faraonerna”.

Trots att han räddade en straff i sin historiska match så slutade den ändå i moll. I tilläggsmi­nut nummer sex smällde Salman al-Faraj in 1–1 till Saudiarabi­en och med matchens sista spark fick han se ytterligar­e en boll smita förbi sig till slutresult­atet 1–2.

El Hadary är på tredje plats i listan över egyptiska spelare med flest landskampe­r, har vunnit Afrikanska mästerskap­en fyra gånger och har även utsetts till turneringe­ns bästa målvakt tre gånger.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MANAN VATSYAYANA ?? Luis Suarez list blev för mycket för Ryssland.
FOTO: LEHTIKUVA/MANAN VATSYAYANA Luis Suarez list blev för mycket för Ryssland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland