Hufvudstadsbladet

HJK tillbaka på segerräls

Det kunde ha blivit en tvekamp mellan målsprutor­na Joao Klauss och Sebastian Strandvall och en jämn match mellan ett hyfsat formstarkt VPS och ett HJK som hade gått utan seger i de två senaste matcherna. Det blev aldrig någon match då HJK gjorde vad laget

- 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi JONAS VON WENDT

Två mål inom loppet av ett par minuter i första halvlek beseglade gästernas öde. Båda målen får målvakten Marko Meerits ta på sig. I synnerhet det andra var en förfärlig tavla. Ska man klara av att rubba Klubi i Helsingfor­s måste alla spelare prestera på maxnivå. Meerits var inte ensam om att underprest­era i gästernas led. Och då rinner siffrorna i väg.

– Ska vi vinna här måste vi ha en perfekt dag på jobbet. Det hade vi inte nu, säger VPS-tränaren Petri Vuorinen.

VPS hade sju mål i de två senaste matcherna som facit inför resan till huvudstade­n. I Tölö kom laget knappt över halva planen i första halvlek.

Att Tölö fotbollsst­adion inte hör till Vepsus favoritstä­llen att besöka är ingen nyhet. Facit i Helsingfor­s är rätt miserabel läsning för vänner av VPS.

– Resultatet säger det mesta. Nu analyserar vi snabbt den här matchen och blickar framåt mot PS Kemi på lördag, säger Vuorinen.

En viktig seger för HJK då det igen stormat lite inom laget. Med många stora egon och vinnarskal­lar i laget är det lätt hänt att känslorna går lite heta ibland.

Med tanke på att de mer eller mindre livsviktig­a Europamatc­herna snart stundar står lite harmoni inom truppen högt på tränare Lehkosuos önskelista.

– Vi gick igenom ett par saker inom laget och kom överens om spelregler­na under midsommare­n, säger HJK-tränaren Mika Lehkosuo.

Matchen var avgjord redan i paus och då Evans Mensah satte sitt andra mål för kvällen efter paus var tillställn­ingen definitivt punkterad.

– Vi lyckades rätt väl hindra VPS från längre sjok med bollinneha­v. Mot VPS är det nyckeln. Vi pressade bra och högt och gav inte dem någon lugn och ro, säger Lehkosuo.

Bäst på planen? Fanns många men snabba och tekniska Evans Mensah hörde absolut till de piggaste.

En väldigt komfortabe­l seger för HJK som drygade ut sin ledning i ligatoppen.

– HJK var bra men samtidigt gör vi det lite onödigt svårt för oss själva, säger Vuorinen.

 ?? FOTO: ONNI OJALA ?? HJK var förkrossad­e överlägset mot VPS som inte hade många rätt i Tölö.
FOTO: ONNI OJALA HJK var förkrossad­e överlägset mot VPS som inte hade många rätt i Tölö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland