Hufvudstadsbladet

Uppgifter: Räikkönen till McLaren

Kimi Räikkönen kommer kanske att ersätta Fernando Alonso hos McLaren nästa år.

- FREDRIK AF PETERSENS

Ska man tro alla rykten så är det klart vem som kör för Ferrari nästa år. Sebastian Vettel stannar självklart kvar och Kimi Räikkönen ersätts av Ferrarijun­ioren Charles Leclerc, som i år kör för Sauber. Räikkönen kan i sin tur gå över till McLaren, stallet han represente­rade 2002-2006.

Enligt Press Associatio­n Sport har Fernando Alonso fått nog och vill koncentrer­a sig på Indy Car och framför allt Indy 500. Målet är att vinna trippeln: Monaco GP, Le Mans och Indy 500. De två första är avklarade.

Alonso har sagt att han kommer att förlänga sitt kontrakt som går ut i år med McLaren men också att det inte automatisk­t innebär att han skall fortsätta med F1. Han lär vara rejält trött på alla motgångarn­a de senaste åren och efter vinsten i Le Mans för ett par veckor sedan har ryktena tagit fart igen. Fiaskot i Frankrike förra veckan har inte gjort situatione­n bättre. Tvärtom.

Den andre McLarenför­aren Stoffel Vandoorne lär också sitta löst och man funderar på att ersätta honom med Landos Norris. Men man vill inte ha två oerfarna förare i teamet utan åtminstone en med stor erfarenhet och det innebär att Räikkönens chanser ökar. Om Alonso bestämmer sig för att sluta med F1.

– Vi kommer inte att prata om vårt val när det gäller förare, säger en talesman för McLaren.

Låter inte precis som en dementi.

Lewis Hamilton och Mercedes har äntligen kommit överens och britten har förlängt sitt kontrakt med två år. Vad som dragit ut på det var det finansiell­a och små detaljer. Den engelska tidningen Daily Mail skriver att den regerande

mästarens lön kommer att bli 45 miljoner euro per år. Och Valtteri Bottas? – Han gör ett mycket bra arbete och det finns ingen anledning att ändra något när det gäller vem som kör för oss, förklarar Mercedes teamchef Toto Wolff.

Hamilton har också sagt att han vill behålla finländare­n för att teamet är som en stor familj och därför finns det absolut ingen anledning till att ändra det. Och en sak är helt klar. Vad Lewis Hamilton vill ha får Lewis Hamilton. Så det är nog bara en tidsfråga innan Bottas också får ett nytt kontrakt.

När det gäller Daniel Ricciardo börjar det också röra på sig. Australien­saren var i Gratz i början av veckan och hade ett långt möte med Red Bulls motorsport­chef Helmut Marko och lär ha kommit överens om grunden till ett nytt kontrakt.

– Det börjar närma sig, var Ricciardos svar på frågan om han stannar.

Österrikes GP 29.6-1.7

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/KIRILL KUDRYAVTSE­V ?? Kimi Räikkönen gjorde en solid insats då han knep tredje plats i Frankrikes GP förra veckan.
■
FOTO: LEHTIKUVA/KIRILL KUDRYAVTSE­V Kimi Räikkönen gjorde en solid insats då han knep tredje plats i Frankrikes GP förra veckan. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland