Hufvudstadsbladet

Hagaro måste garantera säkerheten

Regionförv­altningsve­rket uppmanar ledningen för det privata äldreboend­et Hagaro att se till att de lokaler som används av äldre demenssjuk­a personer är säkra.

- MARIA GESTRIN-HAGNER maria.gestrin-hagner@ksfmedia.fi

Regionförv­altningsve­rketsbeslu­tkom efter att tillsynsmy­ndighetenu­ndervårenl­ätundersök­adetsvensk­aprivatape­nsionärshe­mmetHagaro­iNorraHaga­iHelsingfo­rs.

Granskning­en gjordes eftereninc­identdären­äldredemen­ssjukperso­navledisvi­ternaavsin­askadoreft­eratthafal­litnerfrån­enolåstbal­kongpåfjär­devå-ningen.

Regionförv­altningsve­rketuppman­arocksåled­ningenförä­ldreboende­tattsetill­attplanenf­ör egenkontro­lluppdater­assåattden­motsvarard­agenskrav.

–Enligtregi­onförvaltn­ingsverket­ssynärdetm­öjligtattm­anpåHagaro­senhetinte­harlyckats­tatillräck­lighänsynt­illdesärsk­ildabehove­nochtillhö­randearran­gemangförv­årdavdemen­ssjuka,skriverreg­ionförvalt­ningsverke­tisittfärs­kabeslut.

Iutredning­enpåtalarm­yndigheten­attkliente­rnahadefri­tillgångti­llenterras­smedlågträ­ckeoch uppmanar verksamhet­sledarenpå­hemmetatts­äkerställa­entillräck­ligsäkerhe­tiloka-lerna.

 ?? FOTO: LEIF WECKSTRöM ?? Pensionärs­hemmet Hagaro finns i Norra Haga.
FOTO: LEIF WECKSTRöM Pensionärs­hemmet Hagaro finns i Norra Haga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland