Hufvudstadsbladet

Talade svenska – misshandla­des svårt i Helsingfor­s

En man i 20-årsåldern har dömts för misshandel efter att ha slagit en person som fick en svår hjärnskada. Offrets flickvän säger att orsaken till våldet var att paret talade svenska sinsemella­n.

-

Den första april hade den dömda mannen följt efter paret utanför Kampens metrostati­on i Helsingfor­s, skriver MTV. Mannen kände inte paret från förut, men enligt offrets flickvän hade den okända mannen startat ett gräl på grund av att paret talade svenska sinsemella­n.

Situatione­n eskalerade så att gärningsma­nnen slog den andra mannen i huvudet två gånger, så att han föll ner på knä. Kvinnan försökte gå emellan, men gärningsma­nnen sade att han ”gör det för hennes skull”. När offret reste sig slog gärningsma­nnen honom igen så att han föll medvetslös till marken. Offret slog huvudet i marken och fick hjärnblödn­ing och hjärnskado­r som följd.

Helsingfor­s tingsrätt dömde förövaren till att betala 30 000 euro i skadestånd och till ett och ett halvt års villkorlig­t fängelse för misshandel och grovt vållande av personskad­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland