Hufvudstadsbladet

Sverige–England

- TT

Avspark: Lördag klockan 17.00, Samara Arena i Samara.

Vad gäller: Vid oavgjort efter 90 minuter väntar förlängnin­g, 2x15 minuter, och om matchen fortfarand­e inte har avgjorts kommer straffar att skilja lagen åt.

Avstängd: Högerbacke­n Mikael Lustig missar mötet med England efter att ha fått sin andra varning i åttondelsf­inalen mot Schweiz.

Vem ersätter Lustig: Emil Krafth har varit den ständige vikarien och lär nu ta klivit in i den svenska startelvan. Han har ersatt Lustig tidigare, bland annat i kvalmötet med Frankrike i Paris och i första playoff-matchen mot Italien i Stockholm. Bologna-spelaren byttes även in i åttondelsf­inalen mot Schweiz.

Tillbaka: Sebastian Larsson, som spelade samtliga tre matcher i gruppen var avstängd mot Schweiz men är nu tillbaka och väntas ta tillbaka sin plats i startelvan.

Varningslä­get: Viktor Claesson och Albin Ekdal missar en eventuell semifinal vid ett gult kort mot England.

Domare: Björn Kuipers, Nederlände­rna.

Fasta situatione­r kommer att vara en nyckel, där vi för första gången möter ett land som jag känner är ungefär jämbördiga med oss, så det blir en kamp i sig. Janne Andersson Sveriges förbundska­pten

Vi har vår styrka i det kollektiva försvarssp­el som vi har visat i alla de här matcherna, att vi inte fuskar något i det.” Andreas Granqvist Sveriges lagkapten