Hufvudstadsbladet

VM-spöket går igen för Brasilien

-

Krossade drömmar. Snöpligt och orättvist. Det var inga lyckliga rubriker i brasilians­k press efter VM-förlusten mot Belgien med 1–2. Inte sedan 2002 har Brasilien nått medaljplat­s i VM. Och efter förlusten mot Belgien blir det ingen fortsättni­ng den här gången heller. I brasilians­ka medier märks besvikelse­n.

”Brasilien hade behövt en de Bruyne”, skriver den gamle fotbollsve­teranen Tostão i sin kolumn i Folha de Sao Paulo och syftar på Belgiens anfallare som i fint samarbete med Romelu Lukaku slog in 2-0 till Belgien.

”De flesta brasiliane­r lärde sig ingenting av Tysklands seger med 7–1”, skriver O Estado de Sao Paulo. En smärtsam påminnelse om hur Brasilien i hemma-VM 2014 förnedrade­s totalt av Tyskland i semifinale­n.

Flera tidningar konstatera­r också att VM allt mer blivit en europeisk angelägenh­et. Samtidigt som Brasilien spelades bort av Belgien förlorade Uruguay mot Frankrike. De sex lag som just nu är kvar i turneringe­n är alla europeiska.

”VM i Ryssland har förvandlat­s till Europacupe­n”, skriver O Globo, ”Europa är världsmäst­are för fjärde gången. Sydamerika­s sista hopp, Brasilien, är utslaget av den fruktade belgiska generation­en”, konstatera­r O Correio Brazilense.

Brasiliens förbundska­pten Tite gör själv inga bortförkla­ringar, utan talar om belgarnas ”effektivit­et” – och om vilket härligt spel det trots allt var.

– Två lag med imponerand­e teknisk kvalitet. Med all den smärta jag känner... den som tycker om fotboll njöt av att se denna match! säger han till tidningen O Dia.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JEWEL SAMAD ?? Det gick inte den här gången. Heller. Neymar deppar efter förlusten mot Belgien.
FOTO: LEHTIKUVA/JEWEL SAMAD Det gick inte den här gången. Heller. Neymar deppar efter förlusten mot Belgien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland