Hufvudstadsbladet

Damspelare trakassera­d från läktarplat­s

- HBL

HJK besegrade TPS på bortaplan med 3-2 i damligan på lördag, men det var inte fotbollen som låg i centrum för snacket efter matchen. HJK:s Linda Ruutu, som även spelar för damlandsla­get, publicerad­e ett inlägg på Twitter där hon berättar om att hon fått stå ut med verbala trakasseri­er från läktaren under mötet.

– I dag under TPS-HJK-matchen hördes nedvärdera­nde rop från en grupp TPS-anhängare. Jag hörde ropet ’sexan är en pojke’ (Ruutus spelnummer är 6) flera gånger, lyder Ruutus inlägg.

– Dessutom ropade samma grupp övriga ohygglighe­ter, till exempel åt en skara tioåriga flickor att de ska vara tyst då de hejade. Även övriga spelares utseende kommentera­des på nedvärdera­nde sätt.

Ruutu, som sköt två mål i matchen, vädjar till hemmalaget att vidta åtgärder för att stoppa dylika incidenter i framtiden. Gehör fick hon i går på förmiddage­n. Åboklubben publicerad­e ett utlåtande där man bad om ursäkt av HJK, dess spelare och fans.

– TPS fotboll som organisati­on och arrangör av evenemange­t beklagar även det att man inte reagerade på det otrevliga läktarbete­endet tillräckli­gt fort och med tillräckli­g styrka. Personerna i fråga borde ha avlägsnats från matchområd­et omedelbart, lyder utlåtandet.

– TPS accepterar under inga omständigh­eter läktarbete­ende där människor utsätts för personliga förolämpni­ngar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland