Hufvudstadsbladet

Osaka: ”Det känns fortfarand­e lite overkligt”

Den sexfaldiga mästaren Serena Williams är klar för ytterligar­e en final i tennisens US Open i New York.

- TT-AFP-HBL

Naomi Osaka är i sin tur klar för sin första grand slam-final efter att ha besegrat Madison Keys.

– Det känns fortfarand­e lite overkligt. Även när jag var ett litet barn drömde jag alltid om att möta Serena i en grand slam, säger Osaka.

Naomi Osaka har varit det stora genombrott­snamnet under US Open. 20-åringen är den första japanskan i historien att nå en grand slam-final.

Osaka vann semifinale­n mot amerikansk­an Madison Keys i två raka set, 6–2, 6–4, och innan matchen var färdigspel­ad stod det klart att vinnaren skulle få möta Serena Williams i finalen.

– Det här kommer att låta riktigt illa men jag tänkte att jag verkligen ville möta Serena, säger Osaka i en intervju på banan efter matchen om vad som sporrade henne i semifinale­n.

Under samma intervju fick den karismatis­ka 20-åringen frågan om att skicka en hälsning till lördagens finalmotst­åndare, varpå hon svarade:

”Jag älskar dig”, innan hon brast ut i skratt.

Stora kontraster

Naomi Osaka besegrade Serena Williams när de möttes i mars, men det råder ändå ingen tvekan om att kontraster­na är enorma. Williams spelar sin 31:a grand slam-final och 20-åriga Osaka gör sin första. Den klart mer rutinerade Williams vann sin första US Open-titel 1999, då Osaka inte ens var två år fyllda.

– Bara det faktum att det händer... jag är väldigt glad. Samtidigt som jag känner att jag måste njuta av det här ögonblicke­t, måste jag fortfarand­e tänka på det som en vanlig match, säger Osaka och fortsätter:

– Jag borde inte tänka på henne som min idol, jag borde bara se på henne som en motståndar­e.

 ?? StockMan
Foto: leHtikuva/MattHew ?? Naomi Osakas hälsning till sin motståndar­e Serena Williams i finalen: Jag älskar dig!
StockMan Foto: leHtikuva/MattHew Naomi Osakas hälsning till sin motståndar­e Serena Williams i finalen: Jag älskar dig!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland