Hufvudstadsbladet

Svenskättl­ingarna tillbaka

- HBL-TT/SOFIA SUNDSTRöM

■■Nu■drar■en■ny■säsong■av■SVTserien■Allt för Sverige■i■gång,■och■ tio■amerikansk­a■svenskättl­ingar■ åker■över■Atlanten■för■att■söka■efter■sina■blågula■rötter.■Men■för■att■ få■stanna■i■programmet■och■få■reda■på■så■mycket■som■möjligt■om■ sina■svenska■släktingar■måste■de■ besegra■varandra■i■olika■tävlingar.

En■av■årets■deltagare■är■David Neslund■från■Alaska.■Även■hans■ fru■Christine har■nordiskt■påbrå,■ och■tillsamman­s■har■de■sönerna■ Björn och■Leif.

–■När■jag■fick■höra■att■programmet■handlar■om■familj■blev■jag■direkt■intressera­d.■Det■finns■ingenting■viktigare■än■familjen,■säger■ han.

Sett■till■naturen■är■Sverige■och■ Alaska■rätt■lika■varandra,■tycker■ David■Neslund,■och■han■berättar■ att■han■även■kom■väldigt■bra■överens■med■svenskarna.

–■Det■är■inte■meningen■att■låta■som■en■kliché,■men■det■kändes■verkligen■som■hemma.■Jag■ har■aldrig■någonsin■varit■så■långt■ från■mitt■hem■utan■att■känna■att■ jag■har■lämnat■det,■säger■han.

Och■hur■var■stämningen■i■gänget■den■här■säsongen?■Toppenbra,■ enligt■David■Neslund.

–■Vi■blev■snabbt■en■väldigt■sammansvet­sad■ grupp,■ vi■ hade■ alla■väldigt■olika■bakgrunder■och■ livssituat­ioner,■men■vi■kom■varandra■så■nära■och■byggde■upp■en■ väldigt■stark■och■djup■koppling■till■ var■andra■som■förändrade■oss■alla.■Att■få■uppleva■det■här■tillsamman­s■var■djupt■rörande. SVT1 21.00, ej i SVT Play

 ?? Foto: MagNUs
liaM karlssoN /sVt ?? Alla jag träffade hade så stora hjärtan och var öppna att dela med sig av sina historier, det var väldigt rörande att inse hur naturligt det var att umgås med lokalborna, säger David Neslund.
Foto: MagNUs liaM karlssoN /sVt Alla jag träffade hade så stora hjärtan och var öppna att dela med sig av sina historier, det var väldigt rörande att inse hur naturligt det var att umgås med lokalborna, säger David Neslund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland