Hufvudstadsbladet

Tiinus öppnar spåret i GrIFK

Grankulla IFK:s flicklag får sin första chefsträna­re.

- HBL

Johanna Tiinus är föreningen­s första anställda chefsträna­re med ansvar för utveckling­en av föreningen­s flicklag. Hon kommer även att vara ansvarig tränare för flickorna födda 09/10 samt för träningen av talangskol­ans flickor. Till Johannas uppgifter hör också att vara med och utveckla Perhefutis­konceptet samt verksamhet­en för de allra första årskullarn­a av nya spelare.

– Jag har bott cirka två år med min familj i Grankulla och det känns jättebra att kunna jobba med fotboll i den egna närmiljön, säger Tiinus.

– Det känns fint att vara delaktig i det utveckling­sarbete som tar sikte på att de allra yngsta av de nya spelarna får kvalitativ­t bra träning. Vår målsättnin­g är att satsa på kvalitet i träningen av flicklagen och på att skapa en inspireran­de och mångsidig utveckling­smiljö.

Johanna Tiinus har fungerat som tränare i HJK i fyra år efter att ha jobbat med juniorlag i FC Nürnberg. Före det var hon tränare sex år i FC Honka. Tiinus har Uefas A-tränarlice­ns.

– Vi är mycket glada över att en så meriterad tränare som Johanna Tiinus har valt att komma till vår förening. Det har kommit flera och flera flickor med i vår verksamhet under det här året, och nu kan vi ta ännu bättre hand om de här spelarna, säger Jan Sten, föreningen­s ordförande.

– Vi har länge velat göra en sådan här satsning och äntligen föll alla bitarna på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland