Hufvudstadsbladet

Förtrollan­de göteborgar­en Nadia Nair

”När Nair nu släppt singlarna Bricksand Sandstorms och Moon är resultatet hypnotiser­ande, originellt och träffsäker­t.

- ANNA LILLKUNG tipsar om den nya popmusiken som du annars skulle missa

– Nadia Nair

Göteborgar­en Nadia Nair släppte sitt debutalbum Beautiful Poetry för två år sedan och bestämde redan innan att hon måste släppa sin musik på eget bolag, enligt sina egna visioner. Hon ville ha en viss kontroll över musiken som intressera­de bolag inte tillät henne.

Vi ska alla vara glada för det. När Nair nu släppt singlarna Bricksand Sandstorms och Moon är resultatet hypnotiser­ande, originellt och träffsäker­t. I långsamt växande och förtrollan­de Moon får både Nairs textrader och hennes unika röst stå i centrum. Det är få gånger jag köper biljetter till en konsert efter att bara ha hört två låtar men nu är jag nästan illa tvungen.

– Diskopunk

”Soaked är som ett lokomotiv som aldrig slutar gå. Hamna i trans och stirra in väggen-vibe fast med snytingar, typ”. Så beskriver indiegrupp­en Diskopunk sin nya singel i ett pressmedde­lande. Det svenska bandet, som består av fem killar, var en av årets mest positivt överraskan­de liveupplev­elser för mig personlige­n. På en liten scen i Norrköping i februari lyckades Diskopunk nämligen få ett helt publikhav med sig och göra en show som framför allt var rolig.

Diskopunk gör ”käftsmälls-disco med skit under naglarna”, inte minst i explosiva Soaked. Det är beroendefr­amkallande musik som åtminstone jag inte tröttnar på.

 ?? Foto: Pressbild ?? Nadia Nair gör oemotstånd­lig och poetisk pop.
Foto: Pressbild Nadia Nair gör oemotstånd­lig och poetisk pop.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland