Hufvudstadsbladet

Räikkönen lojal mot stallet i sista tävlingarn­a

Kimi Räikkönen säger att han tänker köra på ett sätt som gynnar Ferrari resten av året trots att han lämnar stallet efter den här säsongen.

- FREDRIK AF PETERSENS

Hur kommer Kimi Räikkönen att köra i de sista loppen för Ferrari? Kommer han att följa teamorder om han får en? Nästa säsong kör han ju för Sauber och behöver alltså inte ta hänsyn till någon.

– Vi har vissa regler, förklarar han lugnt.

– Om vi skall vinna bägge titlarna (förar- och konstruktö­rs-VM) måste vi i samtliga sex lopp köra in på topplaceri­ngar och det med bägge bilarna. Så vi kommer att fortsätta göra vårt bästa.

Det där kan man ju tolka som man vill. Är vi lika med jag eller med teamet? Alla hans fans skulle inte säga ett ont ord om Räikkönen kör för sig själv och försöker att äntligen vinna ett lopp igen. Räikkönens senaste seger kom 2013 då han var etta i säsongöppn­ingen i Australien.

Vad tycker finländare­n om gatuloppet i Sotji?

– De senaste åren har vi sett gan- ska tråkiga lopp och det beror på att däcken inte slits så mycket. Och när de inte slits så mycket kör alla ungefär lika fort och det blir inga omkörninga­r. Det konstiga är att om du kör hårt och attackerar blir du långsammar­e, funderar Räikkönen.

Hans stallkamra­t nästa säsong blir italienare­n och Ferrarijun­ioren Antonio Giovinazzi.

– Jag har inte tänkt på det. Först vill jag avsluta den här säsongen och sedan tänka på nästa. Och för mig har det aldrig spelat någon roll vem som kör bredvid mig.

 ?? ANDREJ ISAKOVIC
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ?? Kimi Räikkönen jagar sin första seger på över fem år i sina avslutande tävlingar för Ferrari.■
ANDREJ ISAKOVIC FOTO: AFP / LEHTIKUVA / Kimi Räikkönen jagar sin första seger på över fem år i sina avslutande tävlingar för Ferrari.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland