Hufvudstadsbladet

Tidig leverans ska locka kunder till näthandeln

– Tidig distributi­on gör att kunden kan få sitt inköp på mindre än ett dygn, säger Juha Teiniä på Pakettipis­te, som är en ny tjänst för paketdistr­ibution. De första paketautom­aterna har placerats ut i huvudstads­regionen nu i veckan.

- PATRIK HARALD patrik.harald@ksfmedia.fi

I över hundra år har Lehtipiste distribuer­at tidningar och tidskrifte­r till affärer och kiosker. I takt med digitalise­ringen har efterfråga­n på tryckta tidningar minskat, samtidigt som näthandeln växer kraftigt. Det har fått företaget att ge sig in på marknaden för paketdistr­ibution, med hjälp av självbetjä­ningsautom­ater.

Den här veckan har de första Pakettipis­teautomate­rna placerats ut i köpcentren Kaari, Sello och Iso Omena, och inom oktober ska 300 paketautom­ater finnas runtom i landet. Geografisk­t ligger tyngdpunke­n dock på huvudstads­regionen samt Åbo och Tammerfors. Automatern­a placeras i köpcenter eller i andra knutpunkte­r där många människor rör sig under en stor del av dygnet.

– Lehtipiste har erfarenhet av distributi­on till 6 000 försäljnin­gsställen runtom i landet, sex dagar i veckan. Paketautom­aterna smälter bra in i det här nätverket, säger Pakettipis­tes försäljnin­gsdirektör Juha Teinilä.

Den ökande näthandeln har de senaste åren gett upphov till en rad nya leveranstj­änster i Finland. Posten har i flera år haft sina självbetjä­ningsautom­ater medan olika kuriroch fraktföret­ag samarbetar med till exempel Rkiosker och affärskedj­or. Enligt Teinilä är snabbheten Pakettipis­tes vapen i konkurrens­en. Det är just där kampen om kunderna står i framtiden, säger han.

– Vår egen distributi­on levererar paket till automatern­a redan från klockan 5 på morgonen, sex dagar i veckan. Det kan betyda att leveran serna kommer fram mindre än ett dygn efter beställnin­gen, om nätbutiken är snabb. Beställer man en produkt på eftermidda­gen kan den vara framme i automaten följande morgon.

Tidig leverans betyder inte att kunden blir väckt vid 5.30, men efter klockan 7 kommer ett textmeddel­ande om att varan kan hämtas.

Förutom Pakettipis­tes egen distributi­on samarbetar tjänsten med Matkahuolt­o, Postnord och DHL Express. Det här är logistikfö­retag som i första hand täcker europeiska nätbutiker, men förhandlin­gar är på gång med fler kurirföret­ag.

– DHL Express har redan ett eget litet nätverk av paketautom­ater i Finland, men vill få större räckvidd via oss, säger Teinilä.

Den som beställer via nätet kan ofta välja mellan tre–fyra alternativ­a leveranssä­tt beroende på var man bor. Huruvida man får sin försändels­e levererad till någon av Pakettipis­tes automater beror på vilka logistikfö­retag nätbutiken har avtal med. Finns det plats för ännu en aktör i branschen? – För en helt ny aktör kunde det vara svårt, men vi har ett färdigt distributi­onsnätverk. Samtidigt växer näthandeln kraftigt och kunderna frågar efter nya distributi­onsalterna­tiv. Redan den årliga tillväxten inom näthandeln i Finland räcker till för en ny aktör.

 ?? FOTO: PAKETTIPIS­TE ?? Pakettipis­tes första automat placerades ut i köpcentret Kaari tidigare i■ veckan. Före slutet av oktober ska 300 paketautom­ater finnas runtom i landet.
FOTO: PAKETTIPIS­TE Pakettipis­tes första automat placerades ut i köpcentret Kaari tidigare i■ veckan. Före slutet av oktober ska 300 paketautom­ater finnas runtom i landet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland