Hufvudstadsbladet

Fanny Söderström nära att förverklig­a VM-drömmen

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Fanny Söderström har inte spelat i landslaget på två år och följde EM-succén på distans. Nu är hon nära att knipa en biljett till VM-planet till Uruguay.

Fanny Söderström spelade inte då U17-flicklands­laget mötte HJK:s damer i Eerikkilä – men log trots det stort efter slutsignal­en. Hon vet att en dröm är nära att besannas.

Finland hade två målvakter med till EM, men i VM får de blåvita ha tre burväktare med i truppen. Med största sannolikhe­t kom- mer Söderström att få axla rollen som tredjemålv­akt.

– Visst är det otroligt häftigt. Jag har alltid velat vara med i landslaget och VM är en stor dröm för mig.

Söderström var med på ett landslagsl­äger för två år sedan och kallades upp till truppen inför höstens andra landslagsl­äger.

– Mina tränare har hela tiden pushat på mig och sagt att jag är nära.

Var det alltså väntat eller oväntat att få samtalet? – Jag visste att jag skulle få chansen en vacker dag, men var kanske inte helt beredd på att det skulle vara just nu.

Både mittfältar­e och målvakt

Till vardags spelar Söderström för Vasalaget VIFK i B-juniorerna­s FMserie. Söderström­s profil på Bollförbun­dets sidor får en att stanna till – hon är markerad som både målvakt och mittfältar­e. På 99 matcher har Söderström nätat 23 gånger.

Är hon alltså huvudsakli­gen målvakt eller mittfältar­e? Frågan får Söderström att skratta till.

– Den här säsongen har jag mest spelat som målvakt, men tidigare har jag både varit ute på planen och i målet. Jag tycker fortfarand­e att det är väldigt kul att spela som utespelare och det ger mig mycket.

En bollsäker målvakt med andra ord? – Lite så är det, säger Söderström och ler.

Runt den 24 oktober tas Finlands trupp ut och då klarnar det om Söderström får en plats i truppen. Oavsett hur det blir fortsätter målvakten sikta mot toppen.

– Jag kommer fortsätta satsa och så får vi se hur långt det räcker.

 ?? FOTO: SPT/SEBASTIAN BACKMAN ?? VIFK:s Fanny Söderström är svindlande nära en plats i VM-truppen.
FOTO: SPT/SEBASTIAN BACKMAN VIFK:s Fanny Söderström är svindlande nära en plats i VM-truppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland