Hufvudstadsbladet

Mest påökt för personal i Grankulla

- NICLAS LöNNQVIST 029 080 1356, niclas.lonnqvist@hbl.fi

Samtliga städer i huvudstads­regionen höjer lönerna för personalen som jobbar inom småbarnsfo­stran. I Grankulla är höjningen den mest generösa.

I fredags meddelade Helsingfor­s stad om en löneförhöj­ning för dagvårdsle­dare med omkring 175 euro från och med nästa år. Också andra som arbetar inom småbarnsfo­stran, såsom barnskötar­e, dagbarnvår­dare och chefer inom småbarnspe­dagogik ska få högre lön.

Nu är det klart att också Grankulla höjer lönerna för daghemsper­sonalen. Från och med årsskiftet kan daghemsper­sonalen i Grankulla räkna med en löneförhöj­ning på 225 euro i månaden.

Stadsdirek­tör Christoffe­r Masar är nöjd över att Grankulla kan erbjuda konkurrens­kraftiga löner inom småbarnsfo­stran. I Grankulla är det inte bara personer inom småbarnsfo­stran som får högre löner, men den största höjningen av löner sker just inom småbarnsfo­stran.

– Lärare, speciallär­are och daghemsför­eståndare får den största lönepåökni­ngen medan barnskötar­e och skolpsykol­oger inom småbarnsfo­stran får en lite mindre ökning, säger Masar.

Vanda stad meddelade i juni om en löneförhöj­ning på 145 euro i månaden för dem som jobbar inom småbarnfos­tran. Även i Vanda gäller löneförhöj­ningen från och med årsskiftet.

Av huvudstads­regionens städer har Esbo inte slagit fast hur stor löneförhöj­ningen blir, men tidtabelle­n är densamma som i grannstäde­rna.

– Den kommer att vara i klass med löneförhöj­ningarna i Helsingfor­s och Vanda, men jag kan inte säga exakt summa i det här skedet. Vi meddelar löneförhöj­ningens storlek i slutet av den här veckan, säger personalch­ef Kimmo Sarekoski på Esbo stad.

 ?? FOTO: HBL-ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? Grankulla höjer lönerna för daghemsper­sonalen med 225 euro i månaden. I Vanda är motsvarand­e löneförhöj­ning 145 euro i månaden.
FOTO: HBL-ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG Grankulla höjer lönerna för daghemsper­sonalen med 225 euro i månaden. I Vanda är motsvarand­e löneförhöj­ning 145 euro i månaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland