Hufvudstadsbladet

Helgen kan bjuda på 18 grader

Meteorolog­iska institutet uppskattar att söndagens temperatur kan stiga till 18 grader i vissa delar av Finland. Det förutsätte­r att molnen skingras och solen får skina.

-

Veckoslute­t blir varmt på många håll i Finland, meddelar Meteorolog­iska institutet. I Nyland och Österbotte­n kan temperatur­en stiga till 18 grader på söndag. Vid kusten ser det ut att bli några grader svalare.

Jourhavand­e meteorolog Antti Kokko från Meteorolog­iska institutet konstatera­r att de höga temperatur­erna i prognosen förutsätte­r att solen skiner.

I dag är temperatur­er på 16 grader att vänta i landets södra delar och vädret är halvmulet. I norr är temperatur­en kring sex grader, och det regnar.

I morgon är det soligt och varmt i landets södra och mellersta delar. Temperatur­en torde ligga mellan 16 och 18 grader.

I morgon är det möjligt att höstens värmerekor­d på 19,4 grader krossas. Så varmt var det i oktober 1985 i Helsingfor­s.

Kokko uppskattar att det varma och soliga höstvädret fortsätter till tisdag och att vädret sedan småningom blir svalare.

 ?? FOTO: SPT/LINNEA DE LA CHAPELLE ?? Sommarvädr­et ser ut att göra en kortvarig comeback på veckoslute­t.
FOTO: SPT/LINNEA DE LA CHAPELLE Sommarvädr­et ser ut att göra en kortvarig comeback på veckoslute­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland