Hufvudstadsbladet

Tre 18-åriga pojkar dog i avkörning

Tre dog och en skadades allvarligt då fyra unga män körde av vägen i Kalajoki natten till lördagen. Polisen misstänker grov fortkörnin­g.

-

Den lilla staden Kalajoki med 12 000 invånare vaknade upp till en fruktansvä­rd tragedi i morse. En bil med fyra unga män i hade av okänd anledning kört av vägen, kraschat och hamnat upp och ner i ett dike.

Olyckan skedde på ett vägavsnitt som krökte sig en aning åt vänster.

– Vi misstänker att de kört med hög hastighet. Begränsnin­gen är 100 km/h på det vägavsnitt­et, men de kan ha kört minst 150. Bilen har flugit kring femtio meter genom luften innan den landade i diket, säger kriminalko­mmissarie Jan Sormunen på Uleåborgsp­olisen.

De tre passagerar­na i bilen var födda 2001, chauffören 2000. Den enda som överlevde satt på bakbänken och använde säkerhetsb­älte, till skillnad från kompisen bredvid.

Han vårdas nu på sjukhus och har ännu inte kunnat förhöras.

– Vi ger dem först vårdro, han har genomgått ett svårt trauma. Vi försöker utreda olyckan närmare i morgon, men det kan gå till nästa vecka, säger Sormunen.

Föraren misstänks för grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten, grovt dödsvållan­de och grovt vållande av personskad­a. Polisen och Olycksfall­sutredning­scentralen utreder händelsen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/TOMI HIRVINEN ??
FOTO: LEHTIKUVA/TOMI HIRVINEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland