Hufvudstadsbladet

Stambej och Larsson får Regnbågsan­kan

-

Föreningen Regnbågsan­kan har tilldelat Nicole Stambej och Tobias Larsson (bilden) priset Guldankan 2018. Stambej och Larsson tilldelas priset för sitt betydelsef­ulla arbete för svensksprå­kiga HBTIQA+ -ungdomar i huvudstads­regionen.

Nicole Stambej är ungdomsarb­etare vid Helsingfor­s stad och Tobias Larsson arbetar som biblioteks­pedagog vid Esbo stad.

Föreningen Regnbågsan­kan konstatera­r att Stambej och Larsson har fungerat som pionjärer, eldsjälar, vägvisare och trygga vuxna inom Helsingfor­s stads ungdomstjä­nsters regnbågsve­rksamhet Ung pride, som startade 2015 och som sedan i fjol fungerar som en etablerad del av aktivitets­centret Happi.

I motivering­en till priset konstatera­r föreningen att Stambej och Larsson tillsamman­s inspirerat och bidragit till många ungas identitets­arbete, ökade självkänsl­a och utveckling av kreativite­t och förmågor.

– Med Guldankan vill vi tacka dem för deras insats och samtidigt uppmuntra andra kommuner att understöda den här formen av verksamhet­er, som ett sätt att främja HBTIQA+ -ungdomars hälsa, säger Anders Huldén, som är vice ordförande för Regnbågsan­kan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland