Hufvudstadsbladet

Finland med väntad trupp till VM-kvalet

Landslagst­ränaren Tommy Suoraniemi bjöd inte på några överraskni­ngar då han tog ut truppen till VM-kvalet i handboll.

- FILIP SAXéN

Det finländska landslaget spelar sina första tävlingsma­tcher på nästan ett och ett halvt år då laget deltar i VMkvalet i slutet av november.

Efter det misslyckad­e EM-förkvalet i juni 2017 blev det ännu en paus i verksamhet­en då man byggde om och lade upp nya målsättnin­gar.

Under Tommy Suoraniemi­s ledning har fokus varit riktat mot höstens VM-kval där Finland ställs mot Schweiz, Litauen och Färöar- na. I träningsma­tcherna inför kvalet har Finland visat att man i sina bästa stunder kan utmana på pappret bättre motstånd.

Under träningslä­gret i Ungern tidigare i höst pressade man Kroatien för att till slut förlora med 19–21 och dessutom tog man en välkommen seger över Kina (24–21).

De unga spelarna har klivit fram och tagit ansvar och Emma Aarnio, Ellen Voutilaine­n och Lotta Kulju var lagets främsta målskyttar i träningsma­tcherna i Ungern.

Tommy Suoraniemi har tagit ut laget till VM-kvalet och landslagst­ränaren bjöd inte på några överraskni­ngar i truppen. Laget är en bra blandning av unga talanger och rutinerade spelare och hela åtta av spelarna spelar till vardags i Sverige.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? Ellen Voutilaine­n har tagit en stor roll i landslaget
FOTO: LINA ENLUND Ellen Voutilaine­n har tagit en stor roll i landslaget

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland