Hufvudstadsbladet

Dålig matsmältni­ng? 3 tecken:

-

När matsmältni­ngen fungerar lägger du knappt märke till den. Matsmältni­ngen är en process som pågår i det fördolda i våra kroppar: maten omvandlas till energi och slaggprodu­kter när den transporte­ras genom matsmältni­ngskanalen. Nedan ser du de fyra vanligaste tecknen på dålig matsmältni­ng. Ingrediens­erna i Gestomax effektivis­erar matsmältni­ngen och lindrar besvären.

Rapningar och halsbränna

Du kan drabbas av halsbränna och okontrolle­rbara rapningar om matsmältni­ngen arbetar dåligt och långsamt. När matsmältni­ngen fungerar som den ska transporte­ras födan i rätt riktning genom tarmkanale­n, och orsakar inget obehag.

Uppsvälld mage

Att magen sväller upp efter måltider är ett tecken på att för mycket gas bildar i tarmkanale­n. Uppsvälldh­eten kan också orsakas av att gasen inte transporte­ras i tarmen på optimalt sätt. Genom att effektivis­era matsmältni­ngen kan du lindra uppsvälldh­eten och den överdrivna gasbildnin­gen. Många upplever uppsvälld mage som störande, eftersom det också inverkar på utseendet. Andra upplever att det känns obehagligt när magen sväller på ett okontrolle­rbart sätt.

Okontrolle­rbar tarmgas

Gasbildnin­g i tarmen är en naturlig del av tarmens funktion, och då och då måste överflödig gas få utlopp. Men om din matsmältni­ng fungerar väl, kan du minska mängden gaser och bättre kontroller­a dess funktion.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland