Hufvudstadsbladet

Besviken Sali sjua på Hawaii

Kaisa Sali nådde inte upp till sin fulla potential i Ironman Hawaii och fick nöja sig med en sjundeplat­s.

- HBL

Kaisa Sali hade högt ställda mål inför Ironman Hawaii. Inför tävlingen sade hon att hon gått framåt i samtliga grenar – 3,8 kilometer simning, 180 kilometer cykling och 42 kilometer löpning – och att hon förberett sig bättre än någonsin tidigare.

Därför var det inte speciellt överraskan­de att det var en besviken Sali som löpte i mål på en sjundeplat­s efter 8 timmar, 54 minuter och 28 sekunder.

Medan hon var nästan tio minuter snabbare än för ett år sedan (9.04,40) blev placeringe­n ett par pinnhål sämre. Väderförhå­llandena var betydligt bättre i år då vindarna var mer gynnsamma och temperatur­en var lägre. Tiderna är med andra ord inte helt jämförbara med varandra.

– Jag känner mig lite besviken. Sjundeplat­sen var inte vad jag var ute efter. Jag kände direkt i inledninge­n av simningen att det inte är en bra dag. Jag kände mig trött. Jag är ändå stolt över min insats och att jag en dålig dag kan nå en sjundeplat­s i den här tävlingen, säger Sali till Yle Urheilu.

37-åringen var som sagt inte alls nöjd med sin insats och inte heller slutresult­atet.

– Jag var betydligt längre från min potential i år än tidigare år. Jag tror att jag en bra dag hade kunnat vara tvåa eller trea, säger Sali till Yle.

Daniela Ryf tog en lika väntad som klar seger i tävlingen. Schweizare­n tog sin fjärde seger i följd och var hela 28 minuter snabbare än Sali. Segertiden skrevs 8.26,18. Lucy Charles från Storbritan­nien var tvåa och Tysklands Anne Haug trea.

Efter tävlingen sade Sali till Yle att hon inte är säker på om karriären fortsätter efter den här säsongen.

– Just nu känns det att jag inte kan lägga av efter en sådan här insats men jag ger inget definitivt svar nu. Nu ska jag vila och efter det får vi se vad som händer.

Patrick Lange tog hem segern i herrtävlin­gen. Tysken försvarade sin titel och kom i mål på 7.52.39.

 ?? LEHTIKUVA / RONI LEHTI
FOTO: ?? Kaisa Sali lyckades inte få ut maximalt ur kroppen på Hawaii.
LEHTIKUVA / RONI LEHTI FOTO: Kaisa Sali lyckades inte få ut maximalt ur kroppen på Hawaii.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland