Hufvudstadsbladet

En vecka med nystart

- JENNA MATINTUPA Bloggar på mamabitesb­ack.blogg.hbl.fi

började jag en ny sorts vardag. Jag har ett kontor att gå till ett par dagar i veckan, och lite andra uppgifter än tidigare. Inget av vad jag tidigare gjort försvinner, utan annat roligt kommer till i stället. Få träffa människor, jobba med krävande uppgifter och vara kreativ på olika sätt. Jag har gjort lite grafiskt material, marknadsfö­rt evenemang och planerat kommande kampanjer.

Den första veckan gick snabbt förbi. Att börja ett nytt jobb är ju alltid lite extra krävande och det har verkligen märkts på kvällarna. Har inte orkat gör någonting och matlagning har känts som världens tyngsta grej. Men det är roligt! En dag hade jag en massa småsaker inbokade. Besök till polisen, födislunch och jobb. Kände mig lite splittrad och visste att det skulle bli tight att hinna med allt eftersom jag skulle hem och jobba emellan. Men åkte direkt till polisen efter att jag fört Agnes, fick uträtta mitt ärende även om jag var 40 minuter i förtid och sen rullade allt på. Mycket tid i kollektivt­rafiken men som tur är kan en jobba via pekplattor och telefoner.

Hann också lyssna på flera poddavsnit­t. Ett som jag fastade lite extra vid var Framgångsp­oddens avsnitt med Isabella Löwengrip. Lyssnar inte annars på den men gillar att höra intervjuer med Isabella för jag tycker hon är så fascineran­de. Hon sa en hel del intressant­a grejer. Jag tycker det är coolt hur långt Isabella Löwengrip kommit i sitt liv, allt hon jobbat upp och att hon kan leva ett sånt liv. Det är kanske inte ett liv jag skulle vilja leva, men coolt att hon kan göra det. Och att hitta ett jobb som känns bra är inte alltid lätt.

Jag träffade kompisen Malin för lunch på Hoku, som alltid. Deras laxteriyak­i är typ det godaste som finns. Jag tog dock beef, vilket var helt okej också, men laxen är ändå lite bättre. Vi pratade om allt möjligt. Tänk ändå att jag skulle få en så fin vän i vuxen ålder! Någon som peppar och stöttar, men också säger åt mig ibland när jag är orimlig, hehe.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland