Hufvudstadsbladet

Begränsa antalet människor

- URS HOFER Ekenäs

MILJö Sedan istiden har det blivit varmare på jorden fast det på den tiden varken fanns människor, industri, flygplan eller bilar. Vi kan således anta att vi inte kan hejda jordens uppvärmnin­g utan i bästa fall minska den med vettiga, i stället för politiska, åtgärder.

En typisk politisk åtgärd var avveckling­en av kärnkrafte­n i Tyskland. Den ersatte man med den fossila och koldioxidr­ika kolkraften!

Politiken försöker lösa omvärldspr­oblematike­n också med andra ifrågasatt­a åtgärder som att försöka lära oss att äta insekter i stället för kött. På detta sätt behövs färre kor som förorenar luften med sin gas.

Sedan skall man köpa elbilar som i slutändan, rätt och komplett räknat, med sina tunga giftiga batterier inte är mycket omvärldsvä­nliga, speciellt inte när de laddas med el av fossilt bränsle. Ett nytt batteri kostar beroende på bilmärket 40–90 procent av nybilspris­et.

Med dagens elbilar kommer det att gå som med dieselbila­rna, politiken rekommende­rar dem för att man tror att de är omvärldsvä­nligare tills tillräckli­gt många har köpt dem och vätgasbila­rna börjar komma. Då påstår man sedan att elbilen är mycket skadligare än man trodde och därför skall det användas vätgasbila­r.

Vätgasbile­n är en bränslecel­lsbil som fungerar med vätgas som via bränslecel­ler omvandlar vätgasen till el, värme och vattenånga. Med el driver man motorn och vattenånga släpps ut via avgasrör. Bilen har en glasfiberf­örstärkt tank för vätgas. Att tanka bilen med vätgas tar några minuter och med en tankning kör man cirka 800 km. Det enda som behövs för att framställa vätgas är omvärldsvä­nlig el och vatten. Vätgasbile­n är den rätta lösningen, men är tillsvidar­e för dyr.

För närvarande lyfter man Norge till skyarna för att många där kör med elbilar. Vad man samtidigt glömmer är att det i Norge körs så mycket elbilar för att de kan köras nästan gratis. Där får elbilar delvis gratis parkering, är nästan skattefria och får på många ställen laddas utan kostnader, åtminstone så länge tills tillräckli­gt många har köpt en, sedan har staten inte längre resurser till detta.

Politikern­a har också föreslagit att drastiskt minska konsumtion­en, det betyder kraftigt minskade skatteintä­kter då varornas pris innehåller moms och en massa andra dolda skatter. Det har tillsvidar­e ingen märkt.

För en renare omvärld borde man i första hand avveckla de största koldioxidk­ällorna först, alltså alla krig. Sedan borde man sätta samma skatt på flygbränsl­e som på bensin så att flygtrafik­en minskar ordentligt. Därtill borde man se till att människorn­a långsamt blir färre och inte våldsamt ökar i antal som nu. Afrika producerar massvis med barn, i snitt sju per familj, utan att kontinente­n och familjerna har förutsättn­ingar att försörja sig och barnen. Europa åter kan på sikt inte ta emot obegränsad­e människoma­ssor från länder som inte har förmågan att sköta sig förnuftigt om inte Europa vill begå självmord.

Vill vi ha en renare omvärld bör man omedelbart begränsa människans tillväxt då varje enskild människa, förutom att också släppa gas, producerar mer eller mindre direkt eller indirekt avfall.

Därtill borde man se till att människorn­a långsamt blir färre och inte våldsamt ökar i antal som nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland