Hufvudstadsbladet

Frankrike vände mot segerlöst Tyskland

- HBL-TT

Tyskland var fotbolls-VM:s stora besvikelse då laget åkte ut redan i gruppspele­t. Även efter mästerskap­et har det gått tungt för stornation­en som kritiserat­s stort på hemmaplan. I bortamötet med världsmäst­aren Frankrike blev det förlust med 1–2 trots ledning och en stark första halvlek av tyskarna.

Frankrikes Antoine Griezmann var matchens bästa spelare och han gjorde också fransmänne­ns båda mål i den andra halvleken. Det senare på en omdiskuter­ad straff.

VM-mästaren har nu spelat 14 raka tävlingsma­tcher utan att förlora.

Tyskland, med pressade förbundska­ptenen Joachim Löw, har i sin tur bara lyckats ta en poäng på höstens tre Nations League-matcher.

Lars Lagerbäck tog sin andra raka seger med sitt Norge efter 1–0 hemma mot Bulgarien som laget förlorade mot på bortaplan för en dryg månad sedan.

Mohamed Elyounouss­i gjorde matchens enda mål.