Hufvudstadsbladet

Tuula Larmala är årets pensionär i Esbo

- HBL

Tuula Larmala är en aktiv pensionär som fungerar som volontär på många håll i Esbo. Hon har valts till Årets pensionär i Esbo för det volontärar­bete som hon gjort bland barnfamilj­er, anhörigvår­dare och invandrare i Esbo.

Årets pensionär i Esbo 2018 uppmärksam­mades under seniorfest­en Låt hösten pulsera, som firades bland 600 seniorer i Esbo kulturcent­rum under förra veckoslute­t. Festprogra­mmet bestod av seniororga­nisationer­s musik- och dansuppträ­danden och temat var grannlande­t Estlands 100-årsjubileu­m.

Årets pensionär utsågs för 24:e gången av Centralför­bundet för pensionäre­r i Esbo. Förbundet vill genom valet av årets pensionär visa att pensionäre­r är en tillgång.

– Pensionäre­r har mycket att ge till vår gemenskap, trots att vi är gamla och befinner oss utanför det aktiva arbetslive­t. Volontärer­na sprider glädje bland dem de jobbar med, men volontärar­bete ger också mening i volontären­s eget liv, sade ordförande Kaija Viitakoski.

Tuula Larmala är en aktiv pensionär i sitt bostadsomr­åde Karabacka. Hon blev pensionär för 22 år sedan och har sedan dess varit med i volontärve­rksamhet. Hon har arbetat som ledare i barnklubba­r. Hon medverkar i Karamimmit, Karabacka pensionäre­rs grupp för recitation, teater, berättande och sketcher. Valet till Årets pensionär i Esbo var en överraskni­ng för Larma.

– Det ter sig naturligt för mig att hjälpa till. Jag har arbetat med barn i flera årtionden. Familjerna som jag lärt känna genom volontärar­betet hör av sig flera år senare. Jag tror att jag är en bra lyssnare, säger Tuula Larmala.

Äldrerådet i Esbo agerar som intressebe­vakare för äldre Esbobor och lyfter fram seniorerna­s perspektiv i stadens tjänster och stadsplane­ringen. Ordförande Olli Männikkö gav planeringe­n av sportarmba­ndet 68+ som ett bra exempel.

– Tack vare äldrerådet­s insatser får alla Esbobor som fyllt 68 år tillgång till kostnadsfr­ia idrottstjä­nster i staden med sportarmba­ndet 68+, sade Männikkö.

 ??  ?? Tuula Larma har jobbat som volontär■ med barnfamilj­er, anhörigvår­dare och invandrare i 22 års tid.
Tuula Larma har jobbat som volontär■ med barnfamilj­er, anhörigvår­dare och invandrare i 22 års tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland