Hufvudstadsbladet

En halv miljon deltog i brexitdemo­nstration

- TT

En halv miljon britter gick i går ut på Londons gator och krävde en ny folkomröst­ning om Storbritan­niens EU-framtid. Över 100 000 människor väntades delta i marschen mot Westminste­rpalatset där parlamente­t har sitt säte, skriver The Guardian. Enligt arrangörer­na, gräsrotsrö­relsen Folkets röst, blev det till slut närmare 570 000 demonstran­ter som tågade genom den brittiska huvudstade­n för att kräva en omröstning om det slutliga utträdesav­talet mellan Storbritan­nien och EU.

Många av deltagarna demonstrer­ade inte bara för en omröstning om utträdesav­talet – utan även mot brexit helt och hållet.

– Regeringen har inte mandat att fundamenta­lt förändra landet över en natt. Innan vi faktiskt röstade borde vi ha blivit bättre informerad­e, och vi borde ha uppmärksam­mats på vad det faktiskt betyder att lämna, säger aktivisten Adam Bradford till The Guardian.

Peter Andrews, som tillsamman­s med 500 andra rest till London med gruppen Bath för Europa, är inne på samma spår.

– Att lämna Europa är den dummaste idén som jag någonsin stött på. Den kommer att förstöra mina barns framtid och det kommer att förstöra min framtid, säger han.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/NIKLAS HALLéN ?? Över en halv miljon människor demonstrer­ade i centrala London.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/NIKLAS HALLéN Över en halv miljon människor demonstrer­ade i centrala London.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland