Hufvudstadsbladet

Finland vann första matchen

De finländska handbollsh­errarna vann på lördagen den första av helgens två landskampe­r mot Japan. I Karis skrevs segersiffr­orna till 30–28.

- THOMAS SUNDSTRöM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

●●Finland–Japan 30–28 (19–15)

Finland testar nu EM-kvalformen med ett dubbelmöte mot Japan, men upptakten var dyster då det stod klart att Nico Rönnberg, Roni Syrjälä och Tuomas Laitinen är skadade. Alla tre missar nästa veckas kvalmatche­r mot Tjeckien och Vitrysslan­d. Speciellt Rönnberg lämnar en enorm lucka efter sig.

– Det lönar sig inte att gräma sig över dem som inte är med, vi får spela med det gäng vi har. Som motståndar­e är Japan intressant, eftersom laget spelar en så rörlig handboll, säger landslagst­ränaren Kaj Kekki.

På plussidan fanns sedan det faktum att Teemu Tamminen åter är med i landslaget efter en kort paus. Han var dessutom riktig pigg i lördagens match innan han fick avbryta matchen för en stund på grund av en armbågsska­da.

– Det är klart att Teemu tar med sig mycket, speciellt i det här läget, säger Kekki.

Finland ledde från start till mål. Bra i det finländska laget var hemmaspela­rna Oscar Kihlstedt och Robin Sjöman. Richard Sundberg drog å sin sida på sig två tidiga utvisninga­r vilket hämmade hans spel.

Japan räckte inte till, men kämpade bra och bjöd på en riktig japan. Länderna möts på nytt i dag, då i Sjundeå.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRöM ?? Oscar Kihlstedt spelade bra mot Japan.
FOTO: THOMAS SUNDSTRöM Oscar Kihlstedt spelade bra mot Japan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland