Hufvudstadsbladet

Özil i storform när Arsenal vann

- HBL-TT-AFP

Mesut Özil fick stående ovationer när han byttes ut med tio minuter kvar av hemmamatch­en mot Leicester i Premier League-fotbollen. De var synnerlige­n välförtjän­ta.

Héctor Bellerín styrde visserlige­n bollen i eget mål efter en halvtimme, men Arsenal vände och vann med 3–1, och Özil låg bakom det mesta.

1–1, i den 45:e minuten: Özil väggspelad­e sig, med hjälp av Bellerín, in i straffområ­det och stötte in 1–1 via stolpen med en elegant bredsida.

2–1, i den 63:e minuten: Özils passning skar genom Leicesterf­örsvaret fram till Bellerín, som hittade nyss inbytte Pierre-Emerick Aubameyang fri framför mål.

3–1, i den 66:e minuten: Özil gjorde en elegant klack på mittplanen, lurade sedan motståndar­försvararn­a genom att hoppa över en passning från Bellerín, stack i stället själv i djupled, fick bollen och chippade fram den till Aubameyang som satte slutresult­atet i öppet mål.

Arsenal har nu sju raka segrar i ligan och ligger fyra, två poäng bakom serieledan­de Manchester City.

?? FOTO: LEHTIKUVA-AFPIKIMAGE­S/GLYN KIRK ?? Mesut Özil.