Hufvudstadsbladet

Ovärdig manifestat­ion från fackets sida

- CECILIA EHRNROOTH kretsordfö­rande ANN-LOUISE LAAKSONEN vice ordförande PAUL TAIMITARHA vice ordförande SFP i Helsingfor­s

STREJKER Presidiet för Svenska folkpartie­t i Helsingfor­s ser med oro på eskalering­en av olagliga och felriktade aktioner för att förhindra beredninge­n av regeringen­s lagförslag.

Utan att ta ställning för regeringen Sipiläs, återigen misslyckad­e, lagberedni­ngsarbete är det skäl att fördöma fackförbun­dens agerande i konflikten om uppsägning­svillkoren. Strejkerna slår mot oskyldiga medborgare och företag och motiven verkar vara andra än att försöka påverka en lagberedni­ng, så här inför riksdagsva­let.

Världen har utvecklats på ett sätt som kräver en förmåga att reagera, att anpassa sig och söka nya fördomsfri­a lösningar – framför allt inom näringsliv­et och på arbetsmark­naden.

Att envist klamra sig fast vid de förlegade föreställn­ingarna från 1970-talets Finland och försöka upprätthål­la en maktpositi­on med olagliga medel som slår mot alla i samhället, från skolelever till arbetstaga­re och äldre människor, är kortsiktig­t och världsfrån­vänt.

Arbetsmark­naden måste fås att fungera mer ändamålsen­ligt om vi ska ha medel att upprätthål­la och utveckla ett gott samhälle. I skapandet av en bättre fungerande arbetsmark­nad behövs fackliga ledare som utan skygglappa­r, förlegade doktriner och partipolit­iska ambitioner värnar om konkurrens­kraften och förändring­sstyrkan i företagen. Inte ledare som cementerar förlegade modeller, stänger hamnar och slår ut mot medborgarn­a.

SFP i Helsingfor­s stöder varmt de SFP-riksdagsle­damöter som tog ställning för parlamenta­rismen i omröstning­en om regeringen­s arbetsmark­nadspoliti­ska målsättnin­gar.

Man tog inte ställning till det omtvistade lagförslag­et, utan för att parlamenta­rismen ska råda i vårt land!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland