Hufvudstadsbladet

Misstänkt avsändare gripen

- TT-REUTERS

En misstänkt avsändare till de uppmärksam­made brevbomber­na i USA har gripits, enligt medieuppgi­fter i landet. Under fredagen har ytterligar­e två misstänkta paket hittats: ett till senatorn Cory Booker och ett till den före detta underrätte­lsechefen James Clapper, med c/o-adress CNN.

Gripandet bekräftas av en talesperso­n för det amerikansk­a justitiede­partemente­t. Enligt medieuppgi­fter är det en man i 50-årsåldern som greps i södra Florida. Han är känd av polisen sedan tidigare och har någon sorts koppling till New York, enligt CNN :s uppgifter. Polisen ska ha letts till honom med hjälp av dna-bevis, enligt CBS Miami.

De senaste paketen som hittats är det elfte och det tolfte i ordningen. De ser ut som de tidigare paketen, men deras innehåll har ännu inte bekräftats.

Sökt vid posttermin­al

Under ett pådrag vid en posttermin­al i Miamiområd­et har man hittat ett paket som skickats till Cory Booker, senator för Demokrater­na från delstaten New Jersey. En bombgrupp har varit på plats där under morgonen.

Samtidigt spärrade New York-polisen av en korsning vid en posttermin­al på Manhattan, på grund av ett misstänkt paket. Det påminner också om brevbomber­na till utseendet och adressat är James Clapper, USA:s tidigare underrätte­lsechef, rapportera­r CNN och New York Times. Precis som med den brevbomb som skickades till den tidigare CIAchefen John Brennan står tv-kanalen CNN som c/o-adress.

Tio bekräftade brevbomber har stoppats på väg till sina respektive mottagare, vilka framför allt är demokratis­ka toppolitik­er och uttalade kritiker av president Donald Trump. Bland andra har expresiden­terna Bill Clinton och Barack Obama fått bomber skickade till sig, samt skådespela­ren Robert De Niro.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / AFP / MICHELE EVE SANDBERG ?? FBI transporte­rar en paketbil med koppling till brevbomber­na i Florida■ under gårdagen.
FOTO: LEHTIKUVA / AFP / MICHELE EVE SANDBERG FBI transporte­rar en paketbil med koppling till brevbomber­na i Florida■ under gårdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland