Hufvudstadsbladet

Finland behöver Hasan Khademi

- MARIKA KUUSAKOSKI Esbo

UTVISNING Nej, det här är inte sant! Med förskräcke­lse läser jag om Hasan Khademi som förvaltnin­gsdomstole­n inte vill ge asyl åt (HBL 23.10). Migris utredning är bristfälli­g. Dålig reklam för Finland.

Vi är många som läst om vilket geni Hasan är. Han om någon skulle vara en stor tillgång för Finland. Just sådana unga behöver vi. All hjälp och allt stöd ska vi ge dem.

Enligt Mikko Pyhälä, tidigare verksam på ambassaden i Afghanista­n, som försvarar Hasan skulle en utlämning betyda livsfara för denne i Afghanista­n. Pyhälä säger till och med att Hasan kunde vara en framtida Nobelprist­agare.

I Finland behöver vi mera barn säger våra politiker. Det föds för få. Vi vet att Hasan skulle vara en ”investerin­g” för Finland. Vi behöver Hasan!

Är det inte straffbart i Finland att skicka en person i döden? Vem står till svars för ett sådant beslut?

Det är otroligt att Hasan inte kan anhålla om uppehållst­illstånd. Det räcker inte med gymnasiest­udier som motivering. Värdesätte­r inte Finland utbildning? Nu har det definitivt gått för långt! En yrkesutbil­dning skulle fylla kraven. Hasan ska ögonaböj söka in till en yrkesutbil­dning! Han blir ett hopp för många unga, en förebild. Om man försöker sitt yttersta och inte ger upp blir det en framgång.

Har vi ett rent samvete? Hasan ligger nu på Finlands samvete.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland