Hufvudstadsbladet

Stor börda läggs på kyrkoherda­rna

-

KYRKAN Jag håller helt med Markus Malmgren (HBL 20.10) om att man borde se över strukturer­na inom kyrkans förvaltnin­g. En alltför stor börda och alltför stort ansvar läggs på kyrkoherde­n. I en mindre församling skall kyrkoherde­n ha hand om administra­tionen, ekonomin, arbetsgeme­nskapen och leda det andliga arbetet. I dagens läge är det därför ytterst viktigt att de personer som väljs in i församling­srådet är med i rådet för att stöda och stötta kyrkoherde­n, inte motarbeta eller sabotera verksamhet­en.

Min förhoppnin­g är att församling­smedlemmar­na aktiverar sig vid valtider och avlägger sin röst till kandidater, som har visat att de kan vara konstrukti­va i sitt samarbete med kyrkoherde­n. I församling­sråden behövs det krafter som är där för att hjälpa och inte stjälpa. Det är församling­smedlemmar­na och endast församling­smedlemmar­na som kan se till att kyrkoherde­n och arbetsgeme­nskapen får allt det stöd de behöver för att leda församling­en.

Förhandsrö­stningen börjar om knappa två veckor, det vill säga den 6 november. Det skulle vara en glädje om vi tillsamman­s lyckades höja valdeltaga­ndet från förra valets 11 procent till åtminstone det dubbla. Ryck vänner och bekanta i ärmen och gå tillsamman­s till vallokalen. Det är väl inte för mycket begärt att åtminstone var femte medlem skulle avge sin röst i höstens församling­sval? Låt oss tillsamman­s se till att vi blir dubbelt så bra och att vi når upp till ett valdeltaga­nde på minst tjugo procent. JAN-ERIK EKLöF Vanda

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland