Hufvudstadsbladet

Suarez beseglade Lopeteguis öde

”Det saknas glöd och stolthet i Los Blancos. Lopetegui kan inte göra så mycket om hans spelare lirar som en påse nötter men visst är det alldeles uppenbart att han inte lyckats sälja in sitt budskap.”

- JONAS VON WENDT

De goda nyheterna för Real Madrid var att laget i andra halvlek stundtals såg ut som en storklubb. De dåliga nyheterna var att Barcelona fullt rättvist vann klassikern med 5–1.

För Realtränar­en Julen Lopetegui kan matchen mycket väl ha blivit den sista under hans korta sejour i Los Blancos.

Real har vunnit en av sina sju senaste matcher, laget ligger på en hemsk nionde plats i La Liga och upp till Barca skiljer redan sju poäng. Mot den bakgrunden är det inte märkligt om ordförande­n Florentino Perez senast på måndag trycker på den berömda panikknapp­en och ber Lopetegui sticka på en så lång, och väldigt välavlönad, semester som han bara vill.

Lionel Messi saknades på grund av en armskada men superstjär­nan fanns naturligtv­is på plats på Camp Nou och följde leende med då Barca under ledning av tremålssky­tten Luis Suarez gjorde köttfärs av Real som med undantag av en bra sekvens på 15–20 minuter i början av andra halvlek inte hade mycket att säga till om.

De hårresande missarna som varit känneteckn­ande för laget under hösten fortsatte mot ärkefiende­n. Raphael Varane orsakade en onödig straff och Sergio Ramos skänkte bort 4-1. Det oerhört namnstarka, båda världmästa­re, mittbacksp­aret har inte levererat alls under hösten. Något som gäller för väldigt många i laget. Karim Benzema, Gareth Bale och faktiskt också Kroos och Modric.

Det saknas glöd och stolthet i Los Blancos. Lopetegui kan inte göra så mycket om hans spelare lirar som en påse nötter men visst är det alldeles uppenbart att han inte lyckats sälja in sitt budskap. Frågan är vem som tar över och när? Känns som Perez måste agera. Samtidigt är Real just nu en högriskklu­bb som de riktigt stora namnen kanske undviker. Visst är det namnstarkt men i rätt många fall är det frågan om inte spelaren i fråga passerat zenit. Som om det inte vore nog med elände drog Marcelo på sig av en baklårsska­da. Brassen är en av ytterst få spelare som kan få godkänt under hösten.

Barcelona? Alldeles utmärkt också utan Messi. Precis som laget var mot Internazio­nale. Förutom en svår period i andra halvlek var Blaugrana flera steg före hela tiden. Barcelona har, till skillnad från Real Madrid, en klar spelidé som gör att laget skapar chanser på löpande band. Och så har laget tillräckli­gt många avslutare också utan Messi. Barcelona har satt 28 mål på tio ligamatche­r, dubbelt flera än Real.

 ??  ?? Luis Suarez gjorde tre mål då Barcelona utklassade Real Madrid.■FOTO: LEHTIKUVA / AFP
Luis Suarez gjorde tre mål då Barcelona utklassade Real Madrid.■FOTO: LEHTIKUVA / AFP
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland