Hufvudstadsbladet

Arsenal tappade poäng

-

Arsenals segersvit stannade vid elva matcher. Det stod klart efter 2–2 i Londonderb­yt borta mot Crystal Palace, där Luka Milivojevi­c förvaltade hemmalaget­s två straffar på bästa sätt.

Milivojevi­c placerade in 1–0 tätt intill stolpen strax före paus, men Arsenal vände efter vilan. Granit Xhaka kvitterade med en vansinnigt vacker frispark i bortre krysset, innan Pierre-Emerick Aubameyang­s 2–1 från nära håll var mer av ett dussinmål. Frågan var om Alexandre Lacazette dessutom var på bollen med handen när den styrdes fram till Aubameyang.

Crystal Palace och Luka Milivojevi­c fick hur som helst sista ordet i 83:e minuten, när serben valde samma hörn och satte 2–2 från elva meter. Arsenalmål­vakten Bernd Leno gick åt rätt håll, men förgäves.

Chelsea tog samtidigt en seger med 4–0 borta mot Burnley och är därmed ny tvåa, och två poäng före Arsenal, i Premier League-tabellen. Alvaro Morata, Ross Barkey, Willian och Ruben Loftus-Cheek nätade för Chelsea.