Hufvudstadsbladet

Stor sagofest för barn i Malms kulturhus

- HBL

Plättar och pyssel, kortfilmer och trollkarl, Mumintroll och sagoäventy­r – detta och mycket mer bjuds det på i Malms kulturhus där man ställer till med höstens häftigaste barnfest på svenska.

Sagofesten för barn och barnasinna­de ordnas lördagen den 10 november i Malms kulturhus. Den öppnas högtidligt klockan 12 med en fanfar av miniblåsor­kestern från Norra Helsingfor­s musikinsti­tut.

Programmet pågår i fyra timmar och då kan deltagarna fritt hälsa på Mumintroll­et, klä ut sig i maskeradhö­rnan och delta i pins- och pysselverk­städer. Andra programpun­kter följer en tidtabell som finns på Facebook-sidan Barn firar. Det bjuds på rimjam, uppträdand­en av trollkarle­n Alfrendo och orkestern Arne Alligator, kortfilmer, sagoäventy­r, högläsning och för att ingen ska behöva gå hungrig finns det äta plättar med sylt och grädde.

Sagoäventy­ret passar för barn i åldern 1–5 år, det är en lagom spännande, känd och älskad sagoklassi­ker under ledning av dramainstr­uktör Nina Tikkanen. Också rimjamet riktar sig till samma målgrupp.

Trollkarl Alfrendo ger en ordlös men magisk föreställn­ing och författare­n Lena Frölander-Ulf läser högt ur sin bok Pappa, jag och havet. Elever vid Staffansby skola och eftis har gjort kortfilmer inspirerad­e av Topelius sagor.

Allt program på festen sker på svenska och inträdet är gratis. För arrangeman­gen står bland annat föreningen Norr om Stan, stadsbibli­oteket, Malm svenska ungdomsför­ening och Förlaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland