Hufvudstadsbladet

Uppgifter: Calgary kan dra sig ur OS-bud

- TT/GUSTAV SJöHOLM

Staden, som ligger vid Klippiga bergens fot, är tillsamman­s med Milano Stockholms motståndar­e i kampen om att få anordna de olympiska vinterspel­en.

Men borgmästar­en Naheed Nenshi har hotat att dra tillbaka budet om inte den federala staten står för en större del av kostnadern­a. Och nu ser det ut som att staden också kommer att lämna ansöknings­processen.

– Det var en del sista minuten-ansträngni­ngar på måndagsmor­gonen för att rädda ansökan, men det är över, säger en högt uppsatt källa med insyn i förhandlin­garna till tidningen Calgary Sun.

I trepartssa­mtalen, där även representa­nter för provinsen Alberta deltar, har Nenshi försökt att förhandla upp delstatens del av kostnaden.

Även om Calgary skulle ha kunnat återanvänd­a en del av anläggning­arna man byggde inför OS 1988 skulle det ändå behövas stora investerin­gar i staden, och de skenande kostnadern­a för OS i Sotji har fått fle- ra städer att dra öronen åt sig.

Bland annat var schweizisk­a Sion och österrikis­ka Schladming-Graz intressera­de, men valde att dra sig ur efter dåligt stöd i de egna leden.

Även Stockholms nya styre har ställt sig tveksam till att anordna ett OS.

 ?? Kevin Frayer
Foto: aP Photo/ ?? Hockeyn var i fokus då OS arrangerad­es i Vancouver 2010.
Kevin Frayer Foto: aP Photo/ Hockeyn var i fokus då OS arrangerad­es i Vancouver 2010.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland