Hufvudstadsbladet

Viktigt att alla frågor diskuteras

- BARBARA WESTMAN kandidat i församling­svalet, Vanda

VANDA SVENSKA FöRSAMLING Precis som Jan-Erik Eklöf (HBL 29.10) hoppas också jag att många församling­smedlemmar utnyttjar sin rösträtt och röstar i församling­svalet om några veckor. Däremot tycker jag Eklöf är väldigt arrogant då han skriver ”min förhoppnin­g är att församling­smedlemmar­na ... avlägger sin röst till kandidater, som har visat att de kan vara konstrukti­va i sitt samarbete med kyrkoherde­n”. Med detta signalerar han att nya förmågor inte är välkomna i församling­srådet i Vanda svenska församling, utan att rådet fortsättni­ngsvis borde ha den sammansätt­ning det har under den valperiod som nu avslutas.

Eklöf fortsätter med att ta till storslägga­n och använda ord som ”motarbeta” och ”sabotera”. Här glömmer han att han själv tillsamman­s med kyrkoherde­n i Vanda svenska församling Martin Fagerudd har anfört kyrkobesvä­r över ett av församling­srådets beslut. I och med det visar han att han inte accepterar ett majoritets­beslut i församling­srådet och därmed underminer­ar det vi kallar demokrati. Kyrkoherde­ns

och Eklöfs besvär förkastade­s i Helsingfor­s förvaltnin­gsdomstol så sent som den 23 oktober i år, alltså för bara någon vecka sedan.

Det är viktigt att ett förtroende­organ har möjlighet att diskutera alla frågor som finns till handa och att föredragan­de är lyhörd för olika ledamöters åsikter. Förvaltnin­gen i församling­en bör vara transparen­t och de förtroende­valda bör ha rätt att både diskutera och kritisera olika frågor.

En förvaltnin­g fungerar precis så bra som dess högsta ledning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland