Hufvudstadsbladet

Riktad aktieemiss­ion ska ge HIFK två miljoner euro

HIFK:s fotbollsla­g tog i lördags steget tillbaka till ligan. På måndagen tog styrelsen beslut om en riktad aktieemiss­ion som ska ge HIFK möjlighete­r att på sikt hävda sig i ligan.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

I emissionen emitteras maximalt 18 000 nya aktier, andelen utgör 55,61 procent av hela bolagets aktiestock. Styrelsens mål är att hitta 10– 30 investerar­e som sammanlagt ska ge bolaget två miljoner euro.

Nuvarande aktieägare har hört sig för om möjlighete­n att teckna nya enskilda aktier. Styrelsen utesluter inte det alternativ­et.

Det har också funnits intresse att köpa hela klubben men i det här skedet anser inte HIFK-ordförande­n Christoffe­r Perret det vara aktuellt.

Om man får finanserin­gen i skick väntar många frågor för de eventuella nya ägarna att lösa. Exempelvis var man i framtiden ska spela och träna. Nuvarande chefsträna­ren Teemu Kankkunen, vars kontrakt går ut i höst, sade nyligen i en intervju i Hbl att det nuvarande arrangeman­get med fyra timmar träning per vecka i Tölö inte är hållbart i längden.

Två miljoner räcker naturligtv­is ingen vart om HIFK på allvar drömmer om ett eget stadion. De planerna är i dagens läge önsketänka­nde då klubben både saknar en tomt att bygga på och pengarna som skulle behövas för det.

Pengarna man hoppas få in via emissionen ska i första hand gå till att skärpa till försäljnin­gen och marknadsfö­ringen. I dagens läge är klubben för beroende av biljettint­äkterna och med en bättre och bredare organisati­on hoppas man på några år kunna fördubbla omsättning­en från en miljon euro till två miljoner.

– Men är det ju inget måste att få in två miljoner euro just nu. Viktigast är att vi har investerer­na med oss för kommande år, säger Perret.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/KIMMO RAUATMAA ?? HIFK:s styrelse tog beslut om en aktieemiss­ion på måndag.
FOTO: LEHTIKUVA/KIMMO RAUATMAA HIFK:s styrelse tog beslut om en aktieemiss­ion på måndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland