Hufvudstadsbladet

Två säkra bud i Kouvola

-

Pop’s Sunrise vann inte en enda tävling förra året men nu har stoet hittat en helt ny växel. De tre senaste försöken har resulterat i seger och kusken Olli Koivunen vinner numera väldigt ofta. Garderas ändå med åtminstone Capehill’s Cadeau.

Favoriten

Det blir två singelstre­ck i veckans Toto76-omgång.

Välähdys form håller i sig. Hingsten är oerhört snabb från start och lider en smula av sitt läge i det bakre ledet. Det gäller att inte hamna illa till bakom en långsammar­e häst fast det ska väl ändå gå vägen.

i Kymmenedal­sloppet för treåringar är Graceful Swamp storfavori­t som vanligt. Hästen har förlorat bara en gång på femton starter och då galopperad­e han. Det blir knappast en upprepning av missödet.

Svarta hästen

Travare från gulddivisi­onen möter i den femte avdelninge­n mindre rutinerade ekipage som får försprång. Ett intressant lopp som kräver gardering. Ida’s Owens segersvit bröts i Lahtis men man kan inte glömma honom helt.

Toto76-system, 20,25 euro

Avd 1: 7 Larvan Hurmos, 6 Juiseri, 5 Hevillä (8,9). Avd 2: 11 Välähdys (4,10). Avd 3: 4 Pop’s Sunrise, 9 Capehill’s Cadeau, 7 The Dude (12,3).

Avd 4: 11 Koveri, 2 Vappuäijä, 5 Sisu-Syke (12,7).

Avd 5: 6 Jamie Hyneman, 2 Detroit Rock Sisu, 13 Top Of The World, 15 Edward Ale, 12 Ida’s Owen (4,7).

Avd 6: 6 Ricocone, 2 Tarabuso Jet, 3 Minto’s Daisy Star (11,8).

Avd 7: 10 Graceful Swamp (1,6).

BARBRO VEHKAMäKI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland