Hufvudstadsbladet

”Kobran” Metin Basberber

-

● När Veho Sveriges vd Metin Basberber, 57, körde dragbike (dragrace på motorcykel) i sin ungdom vurpade han i Alastaro 1992 i en hastighet av inemot 300 km/h. I olyckan bröt han båda armarna och benen och fick en mängd andra skador.

● Tävlingska­rriären upphörde med olyckan, men kirurgerna på universite­tssjukhuse­t i Åbo lappade ihop honom så bra att han kunde fortsätta karriären i bilbransch­en efter en lång konvalesce­ns.

● – Intresset för fart och farliga situatione­r försvann inte. Motorcykel­n är ännu en viktig del av min fritid. Jag har alltid varit fartgalen och gillat att meka med motorer, säger Basberber som gick under smeknamnet ”Kobran” när han tävlade.

● Det namnet dök upp när Vehos ansvarige direktör för utlandsver­ksamheten, Kenneth Nyman, informerad­e arbetstaga­rorganisat­ionerna och personalen om valet av ny vd i enlighet med den svenska medbestämm­andelagen.

● – Facket hade ingen aning om vem Metin var, men verkstadsp­ersonalen i de då nyinköpta enheterna i Karlstad och Örebro gav tummen upp för att vi hade anställt Kobran, skrattar Nyman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland