Hufvudstadsbladet

HIFK och Dicken gör upp i cupfinalen

Helsingfor­srivalerna möts igen.

- MARCUS LINDQVIST

De två Helsingfor­slagen har dominerat FM-serien under de senaste säsongerna och möts inte helt oväntat i dagens cupfinal i Helsingfor­s idrottshus. Förra året drog HIFK det längre strået i cupfinalen, men Dicken var vassare i vårens finaler.

– Vi väntar oss inte en lätt match. Jag tror det blir en intressant match för åskådarna, säger HIFK-tränaren Rostislav Grinisjin.

– Jag förväntar mig att laget gör ett bra arbete i försvaret och spelar ett organisera­t anfall.

Dicken har genomgått de största förändring­arna sedan förra säsongen, då Carolina Böckelman och Annika Näräkkä lämnat laget. Också HIFK har dock förnyats, då Johanna Hilli och Emma Wickström lämnat laget. Nya är Ida Väyrynen och Tia Lehtinen. Lagen har mötts en gång den här säsongen – då var HIFK bättre med 28–25.

– Avbytarbän­ken är vårt bästa vapen. Vi är det enda laget som kan rotera många spelare utan att det syns i nivån ute på planen, säger Dickenträn­aren Thomas Hivert.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Linda Cainbergs (i mitten) HIFK mötte Anna Lindholms (t.h.) Dicken i vårens finaler. Till vänster Martina Genberg.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Linda Cainbergs (i mitten) HIFK mötte Anna Lindholms (t.h.) Dicken i vårens finaler. Till vänster Martina Genberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland